Az összes alapszervezet csatlakozott – a Jobbik mindenhol gyűjti az aláírásokat az Európai Ügyészségért

Újpesten új korszak kezdődött szombaton.

"A Jobbik mindig is a korrupció elleni küzdelem élharcosa volt, amelynek az egyik legfontosabb lépése az Európai Ügyészséghez való csatlakozás"

- szögezte le Gyöngyösi Márton az újpesti alapszervezet standja mellett tartott sajtótájékoztatón,

amelynek az Európai Ügyészség mellett apropót szolgáltatott az is, hogy a főváros IV. kerületében újjáalakult a párt.

Mindenhol gyűjtenek

Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, a hét elején a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette a nyomozást Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak korábbi cégével, az Elios Zt.-vel szemben, holott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) és az Európai Bizottság is megállapította, szervezett módon tulajdonítottak el uniós forrásokat.

A Jobbik ezzel szemben azt szeretné, hogy

"az EU-ból érkező pénzek a magyar nemzetet gyarapítsák, ne pedig Orbán Viktor családját"

- fogalmazott Gyöngyösi Márton.

A politikus azt is elmondta, hogy az Európai Ügyészséget a Fidesz 2007-ben (a lisszaboni szerződés olvasatlan aláírásával) és 2009-ben (az EP-kampányukban) miért támogatta a csatlakozást, illetve hogy 2018-ban miért nem:

„mert most ők vannak kormányon, és a szervezet Orbán Viktorhoz kapcsolódó ügyekben is vizsgálódna”.

Frakcióvezető közölte, a napokban a legerősebb ellenzéki párt összes alapszervezete csatlakozik az Európai Ügyészség bevezetését szorgalmazó kampányhoz, és gyűjteni kezdik az aláírásokat. Érdeklődésünkre elmondta, valósnak bizonyulnak a közvélemény-kutatási adatok, a visszajelzések alapján kijelenthető, az emberek döntő többsége számára - pártállástól függetlenül - szimpatikus és támogatandó ez az ügy. Gyöngyösi Márton arról is biztosította az Alfahírt, hogy rendszeresen tájékoztatni fogják a közvéleményt az aláírások aktuális számáról.

Újpest - új korszak

Szabó Balázs, a Jobbik újpesti szervezetének alelnöke az elmúlt hónapokkal kapcsolatban megjegyezte, bár a választókerületben a Jobbik 2018 áprilisában érte el az eddigi legjobb eredményét, a kormányváltás elmaradt, és öt tag - köztük az önkormányzati mandátumát megtartó Pajor Tibor - a Mi hazánk Mozgalomhoz csatlakozott. A politikus személyes csalódottságának is hangot adott, egyben sok sikert kívánt a távozóknak, majd hangsúlyozta,

a változás, az alapszervezet újjáalakítása új korszakot jelent a párt számára Újpesten.

Az újpesti Jobbikot vissza kell helyezni a kerület közéleti térképre - hangzott el.

"Célunk annak a nemzeti elkötelezettségű, hazafias politikának a helyi képviselete, mely mindig is jellemezte a Jobbikot, és számítunk mindenkire, akik nem a NER keretein belül képzelik el a jövőjüket"

- fűzte hozzá Szabó Balázs.

Célként nevezte meg továbbá, hogy a 2019-es önkormányzati választáson leváltsák a jelenleg regnáló fideszes vezetést, és új polgármestere legyen a IV. kerületnek.

Több, a helyiek számára is fontos problémát nevezett meg,

  • Újpesten jelenleg nincs kórházi ellátás, a betegeknek az amúgy is túlterhelt XIII. kerületi Honvédkórházba kell átutazniuk.
  • A szakorvosi rendelő ugyan még működik, de végtelenek a várólisták.
  • Akadozik a hulladék elszállítás.
  • A 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítását üdvözlik, ugyanakkor nincs elég P+R parkoló az agglomerációból érkezők számára.
  • S végül: elutasítják, hogy Újpest közepén fizetős parkolóövezetet alakítsanak ki

– sorolta.

Szabó Balázs végül elmondta azt is, hogy a kerület lakói számíthatnak a folyamatos utcai jelenlétre, a Jobbik standjánál aláírásukkal támogathatják az Európai Ügyészséget szorgalmazó petíciót, amelyre a politikus, mint a kormánnyal szembeni nyomásgyakorlásként tekint.

Dunakeszivel közösen

A sajtótájékoztatón beszélt Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi szervezetének elnöke is. Az önkormányzati képviselő elmondta, a két szervezet a továbbiakban együtt fog működni, annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldás szülessen azokra a problémákra, amelyek egyszerre érintik Budapest külső kerületét és az agglomerációt. Ő is kiemelte a közlekedési, valamint a parkolási nehézségéket, illetve olyan intermodális csomópontot szorgalmazott, amely összeköti a Dunakeszi-Vác vasútvonalat az Újpestről induló tömegközlekedési hálózattal.