Szélsőséges iszlamista kapcsolatokkal vádolták a Honvéd új igazolását

Ben-Hatira.

Néhány nappal ezelőtt jelentették be Kispesten Enisz Ben-Hatira érkezését, a 30 esztendős labdarúgó NB1-es szinten erősítésnek számíthat, a német U21-es válogatottal 2009-ben Európa-bajnokságot nyert, majd 12 alkalommal szerepelt a tunéziai válogatottban, korábban a Hamburgnál és a Herthánál is focizott. Berlinből Dárdai Pál tette ki, miután az egyik meccs után a csapatbuszon kritizálta társait.

Ben-Hatira a Darmstadtban is megfordult, ahonnan potenciális szalafista kapcsolatai miatt kellett távoznia. A BBC 2017-es cikkében azt írják, a játékos támogatta az Ansaar International nevű szervezetet, ami a német alkotmányvédelem szerint összeköthető a szalafista iszlamistákkal. A német városban egész komoly ügy lett a sztoriból, még helyi politikusok is elítélték Ben-Hatirát, aki arról beszélt a vádak kapcsán, hogy ártatlan és mindig csak jót akart, ezért támogatta az alapítványt.

A Budapest Honvéd másfél évre szóló szerződést kötött a 400 ezer euró értékűre becsült Ben-Hatirával, aki Németország után megfordult a török Gaziantepsporban és a tunéziai Espérance-ban is, de tavaly május óta nem volt csapata.