Rossi: sosem fogjuk feladni

Vasárnap jönnek a horvátok.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a magyar válogatott 2-0-s vereséget szenvedett az Eb-selejtezők első meccsén, Marco Rossi szövetségi kapitány így értékelte az összecsapást:

„A szlovákok azért nyerték meg a mérkőzést, mert jobb képességeket mutattak a középpályán, nem veszítették el a labdákat, ezzel meccseket lehet nyerni. Az első félidőben taktikailag sikerült meglepnünk a hazaiakat, problémákat okoztunk, addig, amíg meg nem szerezték a vezetést, ezt megelőzően egy szlovák helyzetre emlékszem. A második félidőben tiszta gólhelyzeteink voltak az egyenlítéshez, de a kapus jó teljesítményt nyújtott, és a második hibánkból újabb gólt kaptunk. Tanulság, ha könnyen elveszítjük a labdát, ilyen helyzetbe kerülünk. Ez olyan hiba, amiben tudunk fejlődni.

Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, megvolt a küzdeni akarás, a megfelelő hozzáállás, ezzel nem volt probléma. Egyszerűen el kell ismerni, ha az ellenfél jobb. Gratulálnom kell Szlovákiának, mert jobb teljesítményt nyújtott, megérdemelte a győzelmet. Vasárnap egy hasonlóan nehéz ellenfél következik Horvátország személyében, de sosem fogjuk feladni.

A labdatartásban előrelépést szeretnék, függetlenül attól, hogy milyen játékrendszerben játszunk. A szélsőjátékkal nem voltam elégedett, nem játszottuk meg elégszer a széleket, és amikor megtettük, nem voltunk elég agresszívek. A hozzáállás viszont példás volt, voltak jó megmozdulások, jól támadtuk meg az üres területeket, de megmutatkozott, mennyivel erősebb a szlovákok kerete, mint a miénk"

Ezekkel a gólokkal kaptunk ki a szlovákoktól

Pontszerzésre sem volt esélye a magyar válogatottnak Szlovákiában, 2-0-ra nyert a hazai csapat az Eb-selejtezők nyitányán, az eredmény abszolút megfelel a papírformának, vasárnap Horvátországot fogadjuk. Közvetítésünk a mai meccsről:

(Fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)