A Budapest Honvéd is beléphetett a NER-be

A Budapest Honvéd is beléphetett a NER-be

George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek, amely mögött a Fidesz szentesi politikusa, Bozó Zoltán áll.

Az új tulajdonos és a futballklub hétfő reggeli közleménye szerint a befektetőcég a Honvéd Futball Club Kft. 100 százalékos üzletrészét vásárolta meg a Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű Quinex America LLC-től, a The Hemingway Group leányvállalatától. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra - számol be róla az MTI.

Hemingway korábban a magyar sajtóban többször úgy nyilatkozott, hogy tízmillió euróért hajlandó lenne megválni a klubtól.

Az új tulajdonosok - a tájékoztatás alapján - az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett, az európai kupaszereplést biztosító helyezés elérését tűzték ki célul úgy, hogy közben a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmaradjon.

"Egyértelmű célunk, hogy a Magyar Futball Akadémia korszerűen felszerelt utánpótlásközpontjában még több fiatal magyar játékos tehetsége bontakozhasson ki, akik később a felnőtt csapatba felkerülve, nemzetközi szintű játékosokká váljanak. Ez a Honvéd és ez a magyar labdarúgás érdeke egyaránt"

- hangsúlyozta Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel, a metALCOM Zrt. - az 1999-ben Szentesen alapított, a hazai távközlési kivitelezési piacon tevékenykedő cég - meghatározó tulajdonosai.

A tájékoztatás kitér rá, hogy az új tulajdonos a játékoskeret és a szakmai feltételek további erősítése mellett a stabilitást is kiemelten fontosnak tartja. 

"Kevesen tudják, hogy a Honvéd az elmúlt évek kiemelkedő teljesítményét úgy érte el, hogy közben nyereségesen gazdálkodott. A szakmai sikerek fenntartása mellett ugyanolyan fontosnak tartjuk a klub anyagi stabilitásának megőrzését, piaci bevételeinek erősítését, hiszen hosszú távon csak így maradhat versenyben a bajnoki címért és az európai kupaszereplésért"

- mondta Makra Zsolt, a Metalcom csoporthoz tartozó vevő, a Reditus Equity Zrt. vezérigazgatója.

Felkészülnek a lilák?

Lapunk is beszámolt arról, hogy a kormányszócsőként működő Magyar Nemzet szombaton már arról írt, hogy a IV. kerületben kevésbé népszerű Mol Vidinek a tulajdonosa, Orbán Viktor egyik oligarchája, Garancsi István kivásárolná az újpesti labdarúgó klubot a belga Roderick Duchatelet tulajdonából.