Pályára sem lépett, de már bajnok a Fradi!

Pályára sem lépett, de már bajnok a Fradi!

A Vidinek csak 1-1-es döntetlenre futotta a Felcsút ellen.

Nem bírt a MOL Vidi FC a Puskás Akadémia csapatával, a mérkőzés 1-1-es döntetlenje pedig azt jelenti, hogy a Ferencváros már matematikailag is megnyerte az idei NB I-es bajnokságot.

A 0-0-s félidőt követően egy – úgy látható, a tizenhatoson kívül – elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetővel szerzett vezetést: a tizenegyest Georgi Milanov vágta a felcsúti csapat kapujába. A 84. percben azonban Josip Knežević beadás után ide-oda pattogó labdája (a bőr a védő lábát és a kapus kezét is érintette) Kovacsik Ádámról behullott a Vidi kapujába.

A Ferencváros így történelme harmincadik bajnoki címét ünnepelheti, a szombat este fél 8-kor kezdődő Budapest Honvéd elleni idegenbeli meccsük eredménye a bajnoki címüket már nem befolyásolja.

A forduló többi eredménye:

  • Újpest – Debrecen 1:1
  • Mezőkövesd – Diósgyőr 3:0
  • Paks – MTK 1:0
  • Kisvárda SE – Haladás 1:2

Frissítés: Bajnokot vert a Honvéd

1-0-s félidő után gólzáporos második félidő következett a már bajnok Ferencváros és a Budapest Honvéd összecsapásán az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A kispestiek Eke Uzoma 36. percben szerzett góljával kerültek előnybe, amit az 54. percben Igor Karatyin egyenlített ki. A 62. percben Anis Ben-Hatira révén ismét a pályaválasztó (a Bozsik Stadion felújítása miatt az MTK-pálya vendégszeretetét élvező) Honvéd szerezte meg a vezetést, amire Tokmac Nguen a 73. percben szerzett góllal válaszolt. Nem sokáig örülhettek a zöldek az iksznek, mert a 76. percben újfent Anis Ben-Hatira volt eredményes, aki beállította a 3-2-es végeredményt.

A Honvédnak jóval több helyzete volt, néha csak Dibusz Dénes bravúrja mentette meg a Ferencvárost attól, hogy még több gólt kapjon.

Óriási verseny van az Európa Liga-indulást jelentő harmadik helyért: a Debrecennek és az Újpestnek 48-48, míg a Honvédnak 44 pontja van.