Orbán Viktorral indította a kampány utolsó napját a kormánypárti médiabirodalom

Semmit sem bíznak a véletlenre.

A kormánypárti médiabirodalom az EP-választás kampányának utolsó napján sem bízott semmit sem a véletlenre, és Orbán Viktor gondolataival örvendeztette meg fogyatkozó olvasói közönségét. A Magyar Nemzetben és a Mediaworks minden vidék lapjában ugyanazt a miniszterelnök interjút jelentették meg. Ebben Orbán Viktor természetesen a választói részvételre buzdít és persze újfent a bevándorlás veszélyével riogat: „a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!”

Megismételte:

„Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját.”

Szerinte a magyar pártok képviselőjelöltjei közül csak a Fidesz politikusaira lehet számítani, mert függetlenül attól, hogy éppen mit mondanak, „a magyar ellenzék egésze beállt a bevándorláspártiak mögé”.

A magyar kormány mintájára oroszokkal barátkozni és üzletelni vágyó Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral bukása óta Orbán Viktor mintha egyet hátra lépett az Európai Néppárt hátsó ajtajától, és ismét elmondta: a Fidesz a pártcsaládban maradna, de mindez attól függ, hogy a Néppárt merre mozdul, mert azt „kettévágta” a bevándorlás kérdése. A Fideszt egyébként korábban a magyar jogállam csorbulását érintő súlyos aggályok miatt függesztette fel az Európai Néppárt.

Orbán Viktor hosszasan „értékelte” az ellenzékét és arról beszélt, hogy kormányukat (az óbaloldali szocialistákra és liberálisokra utalva) egymás után háromszor választották meg, „ez nyilván frusztrációt okoz azokban, akik sorozatban alulmaradnak”. Szerinte az ellenzék győzelmét nem ő, hanem a magyar emberek akadályozzák.

A kormányfő úgy látja, az ellenzéki politikusoknak végre meg kellene érteniük, és a mögöttük álló szellemi műhelyeknek is, az, hogy kilencedik éve „nemzeti és keresztény alapokon álló”, nagyon stabil kormánya van Magyarországnak nem „valamiféle baleset”, hanem „az ország kulturális identitása”. Orbán Viktor úgy fogalmazott:

„Ez az a talapzat, ez az a magyar világ, amelynek a céljait, vágyait, törekvéseit kifejezi az a kormányzat, amelyet ma én vezetek.”

Hozzátette: mindez nem a vezető személyén múlik, hanem azon, hogy amit képviselnek, a

„hazaszeretet, az európai keresztény kultúra tisztelete, a családok támogatása, a munkahelyek védelme, a teljes foglalkoztatottságra való törekvés, a minimálbér emelése és a biztonság fő szempontokká emelése, ezek mind összhangban vannak a magyar emberek értékeivel.”