Jól ismert cég repítette Kövér Lászlót Salvinihez

Jól ismert cég repítette Kövér Lászlót Salvinihez

A Rogán Antalt is fuvarozó cég repülőjén ott volt Hiller István és Selmeczi Gabriella is.

A parlament nyilvános szerződéslistája alapján az MFor.hu azt írja, hogy 2019. március 23-án az Országgyűlés Hivatala repülőgép bérlésére kötött szerződést a Fly-Coop Kft.-vel. A nyilvános információk alapján a repülőt április 2.-a és 4.-e közötti időszakra bérelték, melyért 6,8 millió forintot fizetett ki az Országgyűlés.

Az Országgyűlés Hivatala az említett szerződés alapján a Kövér László vezette országgyűlési küldöttség római útjára bérelte a repülőgépet. Házelnök nyolcfős delegáció élén áprilisban tett hivatalos kétoldalú látogatást Rómában az olasz parlament szenátusa elnökének meghívására, s vele tartott az MSZP-s Hiller István és Selmeczi Gabriella. 

Kövér ekkor mások mellett Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, a Liga vezetőjével is tárgyalt.

A Fly-Coop Kft. nem ismeretlen az állami vezetők körében: ez az a társaság ugyanis, mely amellett, hogy még a budaörsi repülőtér üzemeltetője, Rogán Antalnak és feleségének köszönhetően került 2016 őszén a köztudatba. Szabó Zsófi műsorvezető, celeb vidéki esküvőjére ugyanis egy HA-FLY felségjelzésű, Bell 206-os típusú helikopterrel utaztak Rogánék.

A Fly-Coop zsíros szerződést kötött 2018-ban az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) is a Népszava cikke szerint. A kontraktus értelmében évi 300 millió forintot kap a társaság akkor is, ha nem szállnak fel a repülőtérről. Az Országos Vérellátó Szolgálatnak állnak rendelkezésre, amiért havi 25 millió forint kaptak rendelkezésre állási díjként.