Eső és káosz Hockenheimben: Leclerc és Bottas a falban, Hamilton esett-kelt, Kvyat a dobogón

Eső és káosz Hockenheimben: Leclerc és Bottas a falban, Hamilton esett-kelt, Kvyat a dobogón

Ahogy várható volt, eső fogadta a pilótákat a pályán az F1-es Német Nagydíjon, a biztonsági autó mögött négy kört tettek meg, majd következett az állórajt, ahol Verstappen beragadt, a másodikról a negyedik helyre esett vissza.

A harmadik körben Pérez megpördült, érkezett a Safety Car, szinte mindenki intermediate gumikra váltott, a 15. körben elfüstölt Ricciardo motorja.

Néhány körrel később már slick abroncsokért jöttek a boxba, de előbb Verstappen, majd Stroll is megpördült a vizes pályán, ők viszont még jól jártak. A 29. körben Leclerc a második helyen nyomta, hogy az épp kerékcserére érkező Hamilton elé kerüljön, vagy legalább minél közelebb érjen hozzá, de az utolsó kanyarban a falba csúszott, vissza sem tudott térni a pályára.

Rögtön utána Hamiltont is ugyanott tett látogatást: a brit vezető helyről koccolta a falat, de „megúszta” egy törött első légterelővel. A címvédő viszont árkon-bokron keresztül hajtott a boxba, ezért később öt másodperces büntetést kapott. Ezután a pilóták inkább visszatértek a köztes esőgumikért slickek helyett.

Hamiltont közben azért is vizsgálták, mert túl nagy távolságot hagyott a Safety Car mögött, egész pontosan tíz autónál nagyobbat, de a futam ideje alatt nem született döntés az ügyben.

A 41. körben folytatódott a dráma, a pályafutása első F1-es dobogójára reálisan pályázó Hülkenberg a 4. helyről tette falba autóját, ugyanott, ahol Leclerc és Hamilton. Újra pályára küldték a biztonsági autót.

Ha még nem lett volna elég: Hamilton az 54. körben megint hibázott és megpördült, az 57. körben Bottas törte össze a Mercedest, ami a következő Safety Car-fázist eredményezte.

A futam utolsó köreiben Vettel vadászott eredményesen, az utolsó helyről indulva a dobogó második fokára állhatott fel, Verstappen győzelme és Kvyat harmadik pozíciója mellett.

A top10: Verstappen, Vettel, Kvyat, Stroll, Sainz, Albon, Räikkönen, Giovinazzi, Grosjean, Magnussen. A leggyorsabb körért járó pluszpontot Verstappen kapta.