Karácsony: Csepelnek nem Németh Szilárdokra, hanem a közösséget szolgáló vezetőkre van szüksége

Karácsony: Csepelnek nem Németh Szilárdokra, hanem a közösséget szolgáló vezetőkre van szüksége

A csepelieknek nem látványberuházásokra, hanem a hétköznapjaikat segítő fejlesztésekre van szükségük - mondta el Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt pénteken Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a XXI. kerület ellenzéki polgármesterjelöltjét, Erdősi Évát.

A csepelieknek nem "a lopakodó olimpia épületeire" és birkózócsarnokra, hanem újabb zöldfelületekre és a mindennapi életet segítő fejlesztésekre van szükségük.

"Nem Németh Szilárdokra, hanem a helyi közösséget szolgáló vezetőkre van szükség" 

- jelentette ki Karácsony, hozzátéve, hogy az önkormányzati választás nemcsak a Fidesz és az ellenzéki pártok versenye, hanem arról szól, hogy a várost "közösen visszaszerezzük". Úgy látja, a kerületek és a főváros folyamatosan vesztették el az önkormányzatisághoz fűződő jogaikat, a várost "a Fidesz tulajdonképpen kiszervezte a budapestiek alól".

Erdősi Éva arról beszélt, hogy minden csepeli polgármestere szeretne lenni, és az ott élőknek elegük van abból, hogy mindig azt mondják, Csepel a főváros legszegényebb kerülete. Ezen mindenképpen változtatni szeretne és az emberek problémáival foglalkozna, a mindennapi életüket javító intézkedéseket valósítana meg.

"Mindent megteszünk azért, hogy a XXI. kerület a 21. századba léphessen."

(MTI)