Egy szomszéd már korábban hívta a rendőrséget a Zöldlomb utcai családgyilkosság helyszínére, de nem mentek ki

Egy szomszéd már korábban hívta a rendőrséget a Zöldlomb utcai családgyilkosság helyszínére, de nem mentek ki

Mint arról korábban beszámoltunk egy II. kerületi lakásban egy férfi előbb élettársával és négyéves kisfiukkal, majd magával is végzett.

Egy férfi megölte élettársát és gyerekét egy budai társasházban

A II. kerületi Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásban a 35 éves S. Levente megölte 31 éves élettársát, és 4 éves közös gyereküket; a férfi ezután öngyilkos lett - olvasható a rendőrség honlapján. A budai lakásba pénteken 11 óra 55 perckor a tulajdonos hívta ki a rendőröket, mert nem tudta elérni telefonon a bérlőit.

A legfrissebb információk szerint az egyik szomszéd szerda éjjel furcsa hangokra lett figyelmes és mivel másnap sem látta a családot, hívta a rendőrséget, akik végül nem küldtek járőröket a helyszínre. A szomszéd azért is foghatott gyanút, mert a családban rendszeresek voltak a veszekedések.

A BRFK sajtószóvivője a 444.hu megkeresésére azt válaszolta, "a családdal kapcsolatban összesen háromszor érkezett bejelentés. Első alkalommal augusztus 20-án - ez volt az az eset, amikor a férfi fenyegetette a nőt, hogy bezárja a lakásba. A járőrök kimentek a helyszínre, ahol azt mondták nekik, már rendezték a vitát. Augusztus 22-én délelőtt érkezett újabb bejelentés, ekkor hívta őket az egyik szomszéd azzal, hogy szerda éjjel furcsa hangokat hallott a lakásból, de azóta nem látta egyik családtagot sem. A harmadik hívás már a lakás tulajdonosától érkezett, aki nem tudott bejutni a lakásba. Az ő hívására érkeztek meg végül azok a rendőrök, akik péntek délelőtt a három holttestet megtalálták."

Elmondása szerint bár az ügyeletes hibát követett el, de amennyiben a szomszéd hívására kivonultak volna, már akkor sem tudták volna megmenteni a családot, ugyanis akkor már 24 órája halottak voltak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a halál 2019. augusztus 21-én reggel hat és nyolc óra között állt be.

A rendőrség közölte, hogy Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartotta az intézkedés elmulasztását, ezért azonnali vizsgálatot rendelt el. Az ügy kivizsgálása 2019. augusztus 24-én befejeződött, és megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.