Orbán arról fog beszélni Kötcsén, hogy mennyire sikeres a Fidesz gazdaságpolitikája

Orbán arról fog beszélni Kötcsén, hogy mennyire sikeres a Fidesz gazdaságpolitikája

Rogán Antal is áradozott egy sort.

A következő időszakban a nemzeti függetlenség megerősítésére kell koncentrálni - mondta Rogán Antal szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a találkozónak helyet adó Dobozy kúriánál tartott sajtótájékoztatón közölte: Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél majd az összegyűlteknek, hogy

"a 2010 óta eltelt 9 évben először megteremtettük a függetlenséget, majd megvédtük azt; az előttünk álló évek legfontosabb feladata a nemzeti függetlenség megerősítése".

Hozzátette: ehhez egy erős és sikeres gazdaság kell, ahhoz pedig szuverén és önálló gazdaságpolitika vezet, amit az elmúlt években is folytattak.

A politikus szólt arról, hogy az elmúlt években a magyar gazdaság növekedése nemcsak kiemelkedően magas, hanem az EU-n belül az egyik legmagasabb, és a közép-európai térségben is élenjáró. Azt a különbséget, ami a közép-kelet-európai országok növekedése és a magyar gazdaság mostani teljesítménye között van, a magyar gazdaságpolitika, a gazdaságvédelmi akcióterv tette hozzá - húzta alá.

Kérdésre válaszolva azt mondta: az önkormányzati választás nem ideológiai, politikai választás, hanem arról szól, hogy milyen embereket választanak a települések élére.

"A Fidesz-KDNP-nek rengeteg kipróbált, sikeres polgármestere van, akik bizonyítottak az elmúlt 9-13 évben, érdemesek arra, hogy ők vezessék a településeiket"

- fűzte hozzá.

További kérdésre válaszolva azt mondta, számára nem meglepő, hogy a

"távozó, bevándorláspárti Európai Bizottság megint választás előtt hoz ki egy OLAF-jelentést. Így szokták csinálni, ezzel szokták támogatni Magyarországon az ellenzéket, akikkel szimpatizálnak a kormány helyett"

- jegyezte meg.

Közölte: Magyarország 110 százalékkal vállalta túl az EU-s forrásokat;

"ez sikeres lehívás, még ha minden korrekciós tételt érvényesítenének, amiben sok vita lesz, akkor is az a helyzet, hogy Magyarország minden uniós forrást lehívott, tehát az embereket nem érte kár"

- tette hozzá.

Megkezdődött Kötcsén a fideszes dzsembori: mindenki szül és házasodik, Karácsony meg cikibb Berkinél

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a kötcsei Dobozy-kúriában a Polgári Piknik elnevezésű zártkörű találkozó, aminek fő attrakciója Orbán beszéde. A miniszterelnök nem is lőtt el semmit előzetesen a szónoklatából, hiszen az újságírókon a TEK-esek segítségével szó nélkül sikerült átvergődnie. Voltak azonban, akik megálltak egy-két mondat elejéig, hogy szerepéhez méltón nyilatkozzon.