Blokkolhatta a titkosszolgálat Magyar Péter rendezvényein a mobilnetet és a térerőt

Blokkolhatta a titkosszolgálat Magyar Péter rendezvényein a mobilnetet és a térerőt

A Tisza Párt feje felszólította Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le ezeket a keleti despotikus módszereket.

Két napja elkezdte blokkolni a titkosszolgálat az internetet és a mobilelérést a Tisza Párt országjáró körútjának helyszínein.

– számolt be kedd esti posztjában a húsz százalék fölé mért párttal bíró Magyar Péter.

A Tisza Párt arca, alelnöke Facebookon azt írta, két nap alatt egyszer tudtak csak élő közvetítést adni a platformon. Majd Hajdúnánáson készült fotókat is közzétett,

szavai szerint "civil ruhás rendőrökről (titkosszolgálati munkatársakról?) és a feltételezhetően a blokkoláshoz használt eszközről".

Legutoljára Újfehértón ment el a téren mindenkinél az érkezésükkor minden térerő és a mobilnet, ami a rendezvény végén rögtön helyreállt – idézte fel Magyar.

A NER-ből kiábrándult politikus ezután a propagandaminisztert és a belügyért megszólítva hangsúlyozta:

Felszólítjuk Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le az orosz és észak-koreai módszereket, és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást!

Magyar Péter megnyugtatólag jelezte, hogy a BBC tudósítója vele utazik délutántól, és azt ígérte, mindent dokumentálnak a hazai és a nemzetközi nyilvánosság számára.

"Elég volt, nincs hova hátrálnunk!" – zárta bejegyzését.

A Fidesz egyik fő bázisaként számon tartott Debrecenbe anyák napjára meghirdetett nagygyűlés volt Magyar Péter első vidéki tömegdemonstrációja, ahová a beszámolókat látva több tízezren érkeztek. Ráadásul nem valami szokványos módon a debreceni fideszesek áthúzott nadrágszíjat ábrázoló plakátokkal várták Magyar Pétert a cívisvárosba, és a gyűlésének helyszínét mutató webkamerát is kikapcsoltatták.

(Címlapkép: A Magyar Péter által szervezett tüntetés 2024. március 26-án. Béli Balázs/Alfahír)