Brutális támadás a kukás-szakszervezet ellen

Az ellenzék határozott kiállással reagált.

Az ellenzéki párt közleménye szerint az érdekképviselet elleni mostani „könyörtelen támadás” is fényesen bizonyítja, hogy a fideszes Munka törvénykönyve lerombolta a szakszervezeti jogosítványokat, és hazánkban mára nincs valós érdekképviseleti törvény. Hozzáteszik: ráadásul a bírói joggyakorlat is a munkáltatóknak kedvez, hiszen a vállalati érdek felülír mindent.

Mint valami gyarmaton vagy banánköztársaságban, de ott tartunk, hogy a szakszervezeti vezetőket sem lehet megvédeni a munkáltatói támadásoktól, és sok helyütt a kisebb-nagyobb cégek munkavállalóinak kiszolgáltatottsága is elképesztő méreteket öltött

- húzza alá Ander Balázs országgyűlési képviselő, aki szerint nem csoda, hogy a dolgozói elégedetlenség nagyban táplálja a sajnálatos munkavállalói migrációt.

Emlékeztetettet arra, hogy „a Fidesz lefegyverezte a szakszervezeteket, hiszen azok puszta léte sem illik az összeszerelő üzem ország ideájába, ami olcsó és engedelmes bérrabszolgák ígéretével igyekszik idecsábítani a multikat, és próbálja kielégíteni saját oligarcháit, a nagyra nőtt, profitéhes kisgömböcöket, valamint önnön hatalmi igényeit”.

A Jobbik a leghatározottabban követeli, hogy azonnal állítsák le az érintett szakszervezet elleni felháborító támadást, valamint teljes szolidaritásáról biztosítja az FKF dolgozóinak jogos bérkövetelésért indított küzdelmét.