Vizsgálóbizottság is megerősítette a szekszárdi mutyigyanút

Az egyik képviselőhöz köthető sportpálya üzemeltetése során jelentős összegektől eshetett el az önkormányzat.

Amennyiben az Összefogás Szekszárdért Egyesület (ÖSZE) gyanúba keveredett önkormányzati képviselője, Kerekes László valóban ártatlan, akkor azt az ÖSZE bizonyítsa be - közölte Szabó Balázs helyi jobbikos képviselő pénteki sajtótájékoztatóján azt követően, hogy az érintett szervezet visszautasította a képviselőjüket ért vádakat.

Mint azt a TEOL megírta, múlt héten az ÖSZE által tartott sajtótájékoztatón az hangzott el, hogy "bár vád van, bizonyíték nincs" képviselőjükkel szemben. Erre reagálva a jobbikos Szabó Balázs, aki az ügyet felgöngyölítő önkormányzati vizsgálóbizottságot vezeti, úgy fogalmazott: a bizottság megállapította, hogy valóban Kerekes László érdekeltségébe tartoznak azok a cégek, melyek mintegy 15 éven át nem fizettek bérleti díjat az önkormányzatnak, az egymást többször is váltó vállalkozások közül pedig csak az egyik 11 milliós tartozást halmozott fel közműszolgáltatók felé.

A nemzeti párt szekszárdi képviselője közölte: úgy gondolják, ezzel nem csak a várost és annak lakóit, de még az Összefogás Szekszárdért Egyesület szavazóit is megkárosították. Szabó Balázs szerint ha Kerekes László nem tudja bizonyítani ártatlanságát, akkor méltatlan a képviselői helyére, az ÖSZE-től pedig azt várják, hogy határolódjanak el személyétől.