Nyilvánosságra került a hangfelvétel, amin a 15 éves caracali áldozat a rendőrök segítségéért könyörög

Nyilvánosságra került a hangfelvétel, amin a 15 éves caracali áldozat a rendőrök segítségéért könyörög

A caracali tragédia áldozatának nagybátyja Facebook-oldalán közzétette a lány és a diszpécserek/rendőrök között zajló beszélgetés átiratát – írja a Transindex a G4Media román lapra hivatkozva.

Eszerint a 15 éves lány múlt csütörtökön délelőtt többször is beszélt a rendőrséggel, ám azok olykor hitetlenkedve, máskor lekezelően fogadták a lány segélyhívásait és mivel pontosan nem tudta meghatározni helyzetét egy névjegykártyán talált címet adott meg a rendőröknek, akik kiérve a rossz címre nem találtak semmi gyanúsat. A rendőrség végül a telefonhívások alapján bemérte a lány tartózkodási helyét, ám míg a házkutatási engedélyre vártak a 15 éves lányt meggyilkolta 66 éves fogvatartója.

A lány 11 óra után nem sokkal intézte az első segélyhívást a 112 felé, mikor a diszpécser megkérdezte, hogy megerőszakolták-e, azt felelte: igen. Megkérték, hogy próbáljon megadni tájékozódási pontokat, de a lány felkiáltott:

"megjött, megjött, megjött… Jöjjenek gyorsan, kérem!"

majd letette a telefont. Egy perc múlva újra tárcsázott. Ekkor el tudta mondani, hogy fogvatartóját Popescu Lucian Gabrielnek hívják (később kiderült, hogy nem ez a férfi neve) és hogy a házban talált telefonról hívta a segélyhívót.

„Nem tudom, be vagyok zárva egy szobába, csak egy kaput látok”

-mondta a lány a hollétét faggató kérdésre, majd zokogva hozzátette

„Kérem hölgyem küldjenek valakit, mert félek.”

A lány könyörgésére a rendőr azt válaszolta, maradjon ott, hamarosan érkezik egy egység, mire a lány azt felelte

"Itt maradok, mert nem tudok kimenni, kérem jöjjenek…"

A harmadik hívás során, mikor a lány arról érdeklődött, hogy elindult-e már a kiszabadítására az egység és kétségbeesése és félelme miatt kapcsolatban akart maradni valakivel, azt a választ kapta, hogy

„nem maradhatok vonalban hölgyem, mert vannak más hívásaink is, maradjon ott, mert jön a rendőrségi egység, biztosan jönni fog, két-három perc.”

A lány végül letette és várta a kiérkező egység hívását, akikkel még kétszer beszélt, mielőtt fogvatartója észre nem vette és halálra verte őt.

Megint a román politika mutat példát: lemondott a belügyminiszter a rendőrségi fiaskó miatt

Ismét olyan politikai lépést láthatunk Romániában, ami Magyarországon egyszerűen elképzelhetetlen lenne: kedden Nicolae Moga román belügyminiszter bejelentette lemondását a nemi erőszak és gyilkosság áldozatául vált 15 éves lány miatt, akit a rendőrség hibájának köszönhetően nem tudtak megmenteni. A tisztségébe alig hat napja beiktatott tárcavezető azzal indokolta lemondását, hogy ezzel a gesztussal próbálja megmenteni a belügyminisztérium megtépázott tekintélyének maradékát.