Egyelőre nem lesz új pálya a parlamenti Száraztészta-játékban :(

Egyelőre nem lesz új pálya a parlamenti Száraztészta-játékban :(

Nincs egy hete, hogy a Google Play-re felkerült egy Száraztészta nevű játék, amiben Jakab Péternek, a Jobbik frakcióvezetőjének kell segítenünk abban, hogy Orbán Viktor miniszterelnökhöz eljuttasson egy csomag száraztésztát.

A játék fejlesztőjével, Mészáros Richárddal a kecskeméti kecsup.hu készített interjút, ebből pedig kiderült, hogy a fiatal programozó a helyi Jobbik Ifjúsági Tagozatának az alelnöke.

„Jakab Péter Orbán Viktornak szóló szellemes felszólalása a Parlamentben pedig megihletett, ez sarkallt rá, hogy elkészítsem a Száraztészta appot.”

- mondta Mészáros, aki 5-6 éve foglalkozik fejlesztéssel, és a felsőoktatásban is ezzel szeretne foglalkozni, bár –jellemzően kilátástalan hazai helyzetre- ő sem biztos abban, hogy a jelenlegi belpolitikai helyzetben nem külföldön kamatoztatja majd tudását.

Az interjúból kiderül az is, hogy a program egyébként egy hétvége alatt készült el, és kb. 2000 letöltésnél jár. Új pályát azonban a fejlesztő egyelőre nem tervez készíteni hozzá, de nem zárta ki azt sem, hogy ha újra ihletet kap, ismét közéleti játékkal jelentkezzen.

Mint bemutatónkban írtuk, a hangulatos zenével, parlamenti háttérrel megáldott játék alapvetően Mario-stílusú, de vannak ügyességi részek is benne, nem beszélve az olyan kihívásokról, mint Németh Szilárd megetetése „Mekdánelc”-szel. A pálya során 50 forintosokat érdemes gyűjtenünk, arra viszont vigyázni kell, hogy ne lépjünk bele a „bajszos szarba”, mert akkor kezdhetjük újra szintet. A rövid pálya végén Jakab Péter eljut Orbán Viktorhoz, és átadja neki a száraztésztát.

A játékot Androidra innen lehet letölteni.