A fideszes polgármesternek is üzentek az Újpest-szurkolók a Felcsút elleni mérkőzésen

A fideszes polgármesternek is üzentek az Újpest-szurkolók a Felcsút elleni mérkőzésen

Szombaton elkezdődött az NB1 2019/2020-as idénye. Ahol az első fordulóban a Vasas-pályán fogadta az Újpest együttese a Puskás Akadémiát. A lila-fehér csapat háza táján azonban mostanság a címerügy foglalkoztatja a szurkolókat.

Az Újpest-szurkolók immáron 2 éve tüntetnek a címerváltozás ellen. Mint ismert: az UTE és az Újpest FC között jelenleg tárgyalások zajlanak, ám egyelőre nem látszik a megoldás annak érdekében, hogy a klub ismételten a hagyományos címert használhassa. Az UTE átadná a címer használatát 5 évre díjmentesen, de az Újpest FC által követelt 7 pontból így csupán csak 1 teljesülhetne. 

Ennek az ügynek az egyetlen elszenvedője maga az Újpest és a hozzá hűséges szurkolók.

Kapás Bogi nem megy el az újpesti szezonnyitó meccsre, ha nem adják vissza az eredeti címert

A dél-koreai vízes világbajnokságon múlt héten aranyérmet szerzett újpesti úszónő, Kapás Boglárka udvariasan, de határozottan beintett a klub címerét óriási felháborodást kiváltva lecserélő vezetésnek - adja hírül szerdai Facebook bejegyzésében az UTE. A lila-fehérek tradicionális jelképét két évvel ezelőtt változtatták meg a jelenlegi, széles körben gúnyosan csak "wc-deszkának" nevezett logóra.

A tegnapi mérkőzés folyamán, a szurkolók ismét tüntettek és most már üzentek a IV. kerület (tehát Újpest) polgármesterének, Wintermantel Zsoltnak is.

Polgi, kevesebb Facebook poszt, több segítség! Ne addig legyél Újpest szurkoló, amíg hasznod van belőle!” 

Természetesen a klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet és az UTE sem maradhatott ki.

Amíg ti veszekedtek a pénzen, addig a tradíciónk sírját ássátok. CÍMER » PÉNZ! Megtisztulást Újpesten!“ 

A mérkőzésen aztán a klub szurkolói több alkalommal is üzentek Wintermantel Zsolt polgármesternek az őszi önkormányzati választásra.

 “Lejárt az időd, Wintermantel, lejárt az időd!

A mérkőzés végeztével, Wintermantel Zsolt a neki éneklő szurkolókat megtapsolta gúnyosan. Az Újpest pedig gyengén és enerváltan játszva, 3:1 arányban vereséget szenvedett a Puskás Akadémia együttesétől.