„Merkel kancellár a szemünkbe vágta, hogy az álmainkból semmi sem lett”

„Merkel kancellár a szemünkbe vágta, hogy az álmainkból semmi sem lett”

Harminc éve azt reméltük, hogy megszabadulva a Szovjetunió érdekszférájából a szabadság jön el. Ennek az illúziónak adott ma óriási pofont Angela Merkel, amikor a Magyarországot elszigetelő, az uniós pénzeket lenyúló, a kontinens bajkeverőivel parolázó Orbán oldalán nyilvánvalóvá tette, hogy mit is gondol erről az egészről. Lényegében azt, amit Günther Oettinger európai biztos, aki híres elszólásában arról elmélkedett, hogy a Közép-Európának juttatott pénzek végső soron a német multikat szolgálják ki.

-kommentálta a mai, a Páneurópai piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett kormányfői találkozót Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő.

A politikus szerint a német kancellár mai megnyilvánulása, miszerint Magyarország jól használja fel az EU-s pénzeket, azt mutatja, hogy addig nem gond, hogy a magyar miniszterelnök és „sleppje mindenki szeme láttára nyúlja le az adófizetők pénzét” vagy „propagandamédiája naphosszat gyalázza Angela Merkelt”, míg

„Magyarország a kivándorlók révén jól képzett szakemberekkel, a maradók által pedig olcsón kizsákmányolható melósokkal látja el a német autóipart.”

Gyöngyösi szomorúnak tartja, hogy éppen annak a napnak az évfordulóján, mikor a térség éllovasaiként vártuk, hogy kiemelkedjünk a gyarmati sorból,

Merkel kancellár a szemünkbe vágta, hogy az álmainkból semmi sem lett.

Noha Orbán egyelőre megnyugodhat, hogy láthatóan még a játéktéren belül maradt, ám Gyöngyösi emlékeztet, hogy „Merkel hivatali ideje a végéhez közeledik, a kétszínű politika pedig előbb-utóbb lelepleződik.”