A bútorszállítás alapszabályai (x)

A bútorszállítás alapszabályai (x)

Költözés során a tárgyakkal, ruhákkal, könyvekkel együtt a bútorok is költöznek, és míg az előbbi dolgok esetében azt gondolhatjuk, hogy akár egy személyautóval is el lehet hordani, addig a bútorok már nagyobb fejtörést szoktak okozni. Főleg abban az esetben, ha hagyományos nehéz szekrényekről, ülőgarnitúrákról van szó.

Óvva intünk mindenkit attól, hogy egyedül vagy baráti segítséggel intézze a költözést, mivel a szakszerűtlen szállítás nemcsak a bútorokban tehet kárt, de akár a segítők sérülése is bekövetkezhet!

A bútorszállítás is egy szakma!

Tudni kell, hogy a költöztetés egy olyan szakma, ahol szakmai szabályok, protokollok vannak és ezeket be kell tartani. A Promove a bútor fuvarozás során olyan alapszabályokat sorolt fel, amelyeket be kell tartani, ellenkező esetben a költöztetés nem lesz sem gyors, sem pedig problémamentes.

A költözés nem annyiból áll, hogy csak gyorsan levisszük a dolgokat a lakásból, feldobáljuk a kocsira, a helyszínen levesszük és készen is vagyunk. Ez elméletben valóban működik, de a gyakorlatban számtalan problémába ütközhetünk, ami keserves tapasztalatokat hozhat számunkra.

Költöztetés csak költöztető céggel!

Ez egy fontos alapszabály, pontosan azért, mert ebben az esetben biztosak lehetünk abban, hogy hosszú évek tapasztalata, szakmai fogások, kiforrott technika segíti a munkát, így a bútoraink a legnagyobb biztonságban lesznek a költözés teljes fázisában, ehhez azonban nekünk is előkészítő munkára van szükség.

A bútorok teljes kiürítése

A szekrényekből mindent ki kell venni és a mozgó dolgokat, például fiókokat, vállfarudat is el kell távolítani. Az ajtókat le kell ragasztani, hogy ne nyíljanak ki szállítás közben. Soha ne maradjon semmi egyetlen szekrényben sem!

A lapra szerelés

Ha a szekrény lapra szerelhető, akkor szét kell szerelni, ilyenkor mindig jól tegyük el a csavarokat az újbóli összerakáshoz. A sarokülőt is szedjük szét, amennyire csak lehet. Lecsavarozhatjuk a karfát, kivehetjük az ágyneműtartót.

A felületek fóliázása

A karcolások elkerülése érdekében buborékfóliát használhatunk, ezekkel nemcsak a bútorokat, hanem a háztartási berendezéseket és a műszaki cikkeket is érdemes befóliázni.

A nehéz bútorokhoz erőre és szerszámra van szükség!

Ezt azonban a profi szállító cég fogja biztosítani, így a megrendelőnek innentől már nincs feladata. A szállítók megfelelő fizikummal rendelkeznek, gyorsan és hatékonyan dolgoznak, az előkészített bútorok ezáltal gond nélkül jutnak el az autóra és onnan az új lakásba.

Az autón való szabályos elhelyezés

Ez szintén a költöztető cég munkatársainak a feladata. Meg kell akadályozni, hogy a bútorok az út során elmozduljanak a helyükről, vagy a fékezés, kátyúk hatására elboruljanak. Ezért úgy helyezik el ezeket a tárgyakat, hogy ne legyen köztük rés, valamint speciális rögzítést is használnak.

Soha nem szabad sajnálni a pénzt költöztetők megbízására, hiszen a megsérült bútorok pótlása sokkal többe kerülhet, nem beszélve arról, ha esetleg bárkinek baja esik egy nehéz bútor megemelése miatt.