A keresztény egyházak társadalmi missziója pótolhatatlan

Dúró Dóra pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a keresztény egyházak számos oktatási, kulturális intézményt tartanak fenn, ezért bizottsági elnökként látni kívánja, hogyan alakult az elmúlt évtizedekben az egyházak szerepvállalása az oktatásban, a tehetséggondozásban, a leszakadó rétegek segítésében. 
 
Hangsúlyozta: körútja értékrendbeli elköteleződést is tükröz, mert, mint mondta, a keresztény egyházak több, a társadalom számára fontos missziót végeznek, és 
számos olyan területre képesek eljutni, ahová az állam nem. 
Sok olyan település van Magyarországon, ahol akár az oktatás is megszűnhetett volna, ha az egyházak nem veszik át az iskola működtetését - mutatott rá. Hozzátette: az egyházak munkáját kiemelten fontosnak tartja a társadalmi mobilizáció, a leszakadó rétegek segítése és a tehetséggondozás terén. 
 
Dúró Dóra elmondta: már járt az unitárius és az evangélikus egyháznál, a közeljövőben pedig találkozik baptisták vezetőivel, illetve ellátogat a kalocsai és veszprémi érsekséghez is. Szavai szerint mindenhol "nagy szeretettel" fogadták, és "nagyon hasznos szakmai egyeztetések" zajlottak. 
 
A politikus emlékeztetett: korábban felsőoktatási intézmények rektoraihoz is ellátogatott a tájékozódás céljából. Ennek szakmai folytatása a történelmi egyházakkal való egyeztetés. Hangsúlyozta:  célja, hogy a kulturális bizottság elnökeként minél jobban megismerje azokat a szervezeteket, amelyek a testület hatáskörébe tartozó területeken "meghatározó intézményeket" tartanak fenn.