Új tulajdonosokkal, megvágott költségekkel folytatja működését a 12 éves Bónusz Brigád

Új tulajdonosokkal, megvágott költségekkel folytatja működését a 12 éves Bónusz Brigád

Biztonságos pénzügyi modellel, a működési költségek jelentős lefaragásával, új ügyvezetéssel, új tulajdonosi körrel folytatja tevékenységét az idén 12 éves Bónusz Brigád – írja a cég közleménye alapján az MTI.

A főként élmény-szolgáltatásokat kínáló Bónusz Brigád a járvány kezdetén nehéz helyzetbe került, ezért két évvel ezelőtt, áprilisban csődvédelmet kért. Ezt követően egyezséget kötött hitelezőivel, és mára megállapodásban vállalt kötelezettségek több mint 50 százalékát kifizette, miközben a cég újjászervezése alatt az oldal működése folyamatos volt.

A Bónusz Brigád még 99 millió forinttal tartozik a hitelezőknek, és eddig 108 millió forintot utalt át nekik. A teljes összeg kifizetésére a cégnek még 4 éve van a megállapodás szerint.

Az átszervezés a társaság új vezetése szerint sikeres volt: tavaly a második félévben már 200 millió forintos forgalmat értek el, köszönhetően annak is, hogy a partnerek és az ajánlatok száma is megkétszereződött. A december már kiemelkedő volt az oldalon történt vásárlások számát tekintve, mivel megháromszorozódott az átlagos havi eladások és az oldal látogatóinak száma is.

A társaságban az újjászervezés alatt teljes mértékben kicserélődött a tulajdonosi kör és a menedzsment is; két cég lett az új tulajdonos. Pettendi Emőke, az egyik tulajdonosa azt mondta, megújult a pénzügyi finanszírozási modell is, ezért például vis maior esetén az adott bónusz árát 100 százalékban visszafizetik vagy jóváírják a vevőnek. A vásárlói befizetést elhatárolják, így a vevők pénzét nem lehet a működés finanszírozására fordítani.

Mint írják,

70 százalékkal csökkentették a költségeket, a létszámot pedig több mint 80 százalékkal, így most 13 alkalmazottja van a társaságnak.

A Bónusz Brigád felületein 500 ezer regisztrált felhasználó van, és közülük decemberben napi 10 ezer, jelenleg napi 4-7 ezer az aktív vásárlók száma, akik főként ajándékokat és élmény-szolgálatásokat vásárolnak.