Ciki a Fidesznek a „majmozó” képviselő

A Fideszben is elfelejtenék már az indulatosan fenyegetőző, 2003-ban sikkasztásért elítélt volt társukat, Fodor Ibolya, pécsi önkormányzati képviselőt.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere levelet írt Fodor Ibolyának és nyomatékosan azt kérte a pécsi képviselőtől, hogy „józanul és higgadtan tekintse át az elmúlt hetekben folytatott viselkedését, józanul és higgadtan tekintse át a tényeket, józanul és higgadtan tekintse át a frakció döntését és kérését, majd vonja le a megfelelő következtetéseket és cselekedjen aszerint.” (A Pécs Ma oldaláról elérhető Páva teljes levele.)

„Szégyelld a pofádat, tudod!”

– teremtette le néhány nappal ezelőtt az RTL Klub híradójának riporterét az exfideszes Fodor Ibolya, pécsi önkormányzati képviselő. Arról kérdezték volna, hogy a közösségi hálón miért fenyegetett meg egy közalkalmazott kommentelőt.

Fodor Ibolya inkább indulatos személyeskedéssel „válaszolt”:

„Máshogy nem kerülsz képernyőre kishaver, mert annyira tehetségtelen kis majom vagy, hogy ez telik ki tőled, hogy engem zaklass.”

A pécsi önkormányzati képviselő neve azután vált a szélesebb nyilvánosság számára is ismertté, hogy kiderült róla: 2003-ban folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt, mint bűnsegédet másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A pécsi Jobbik azonnal lemondásra szólította fel az akkor még fideszes képviselőt. Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője kiemelte: érthetetlennek tartja, hogy a Fidesz hogyan engedhetett egy olyan embert közpénzek közelébe, akit jogerősen sikkasztásért egyszer már elítéltek. Fodor végül tavaly december elején kilépett a pécsi Fidesz-KDNP-frakcióból, de mandátumáról nem volt hajlandó lemondani, pedig akkor már a kormánypárt is erre kérte.