Egy éjszaka hét helyre próbált bejutni, de leginkább csak ajtókat rongált meg a balfék betörő

Egy éjszaka hét helyre próbált bejutni, de leginkább csak ajtókat rongált meg a balfék betörő

Apja robogójával indult útnak sikertelen portyájára. Két élelmiszerbolttal, egy sörözővel, egy fodrászüzlettel, két irodával és egy cukrászdával is megpróbálkozott.

Egy éjszaka alatt hét helyre próbált meg betörni egy férfi Mezőmegyeren és Muronyban. Mindenhol megrongálta a bejárati ajtókat, de több helyre nem tudott bejutni. Ahova igen, onnan italokat vagy pénzt vitt el, a rendőrök elfogták – számolt be a Police.hu.

Sikertelen portyája során két élelmiszerbolttal, egy sörözővel, egy fodrászüzlettel, két irodával és egy cukrászdával is megpróbálkozott.

Édesapja robogójával indult útnak egy 29 éves mezőberényi férfi 2023. december 22-én éjszaka. Az volt a szándéka, hogy betörésekből próbál meg pénzhez vagy olyan értékekhez jutni, amiket eladhat.

Az első útja egy mezőmegyeri élelmiszerüzlethez vezetett, de a bejárati ajtón lévő lakatokból csak az egyiket sikerült levernie, így nem mehetett be a boltba. Ezután saját elmondása szerint hazaindult.

Útközben megállt Muronyban egy sörözőnél, csak a bejárati ajtót rongálta meg.

A rácson már nem tudott keresztüljutni. Benyúlt rajta, és két üveg sört vett le az állványról. Ezután egy élelmiszerboltot vett célba, de az ajtó ott is kifogott rajta, így nem lopott el semmit. Nem sokkal messzebb egy fodrászüzletet talált, ahol betörte a bejárati ajtó üvegét, és váltópénzt vitt el. Később egy cukrászda előtt állította le a motorját. Az ajtón ott is bejutott, de nem talált semmi olyat, amiről úgy gondolta, hogy pénzzé teheti.

Végül két utcára nyíló iroda ajtaját feszítette fel, de azokban sem talált semmit, ami számára hasznos lett volna. A férfi hét helyre tört be vagy próbált behatolni. Pár ezer forintot és két üveg sört zsákmányolt, de az okozott anyagi kár közel egymillió forint. A Békési Rendőrkapitányság lopás vétség és lopás vétség kísérlete miatt indított eljárást ellene.

(Címlapkép: Police.hu)