Elég volt! Toroczkai feljelentette a törvénytelenül működő migráns-segítő szervezeteket

Ásotthalom polgármestere szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

„Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy az illegális migráció hosszú távon destabilizálja az Európai Uniót”

– jelentette ki a Legfőbb Ügyészség és Legfelsőbb Bíróság épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Torozckai László, Ásotthalom polgármestere.

Toroczkai szerint az illegális migrációt azért nem lehet megállítani, mert azt szervezik.

„Méghozzá azok a törvénytelenül működő szervezetek támogatják, segítik és operatív eszközökkel szervezik, amelyek Magyarországon törvénytelenül működnek, külföldről pedig több milliárd forintos támogatást kapnak”

- mutatott rá Ásotthalom polgármestere. Hozzátette: az egyik ilyen támogató a Soros Györgyhöz köthető Nyitott Társadalmi Intézet.


Fotó: Béli Balázs

Toroczkai azt is bejelentette, hogy csütörtökön három olyan konkrét ügyben tett büntetőfeljelentést, amelyeket a kollégái és az ásotthalmi mezőőrök derítettek fel.

„Bizonyítékokkal, tanukkal és fényképfelvételekkel tudjuk igazolni azt, hogy 2015 augusztusában, mikor több ízben a röszkei gyűjtőpontról kitörtek a migránsok, akkor a migrációt szervező, magukat önkéntesnek mondó csoportok voltak azok, akik lázították a migránsokat, és arra sarkallták őket, hogy törjenek ki a gyűjtőpontról”

- ismertette Toroczkai, aki a képeket a sajtónak is bemutatta.

Ásotthalom polgármestere szerint ezzel a migráns-segítők megvalósították a hatósági rendelkezés elleni izgatást. Emellett olyan bizonyítékok is a rendelkezésére állnak, amelyek azt is igazolják, hogy Szalai Balázs, a MigSzol vezetője az ún. GYODA, azaz gyorstelepítésű drótakadály mellett az autójába pakolt be határsértőket a tavalyi év folyamán. A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület szintén a saját autóival szállított migránsokat Ásotthalom területén az országhatártól.

Toroczkai László úgy véli: ezekben az ügyekben az embercsempészés és a jogellenes tartózkodás elősegítése is felmerülhet, ezért tett feljelentést. Továbbá kezdeményezi, és levéllel fordul a parlamenti pártokhoz, hogy hívják össze az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságát. Vizsgálják ki, hogy a sok esetben törvénytelenül, bejegyzés nélkül működő szervezetek, mint a MigrationAid, vagy a MigSzol, hogyan működtek, milyen számlákon, és honnan kaptak több tízmilliós adományokat.

Tavaly szeptemberben Toroczkai az N1TV K.O. című műsorának ringjében csapott össze a MigrationAid szóvivőjével, Zsohár Zsuzsannával

 

„Teljesen átláthatatlanul és a magyar hatóságokat kijátszva működtek a tavalyi évben”

- mondta Toroczkai. Azt is hozzátette, egyértelmű, hogy ezek a szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Arról tájékoztatott, hogy a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület több mint 1 milliárd forint támogatást kapott, ennek 90 százalékát külföldről.

„Meg kell vizsgálni, hogy milyen tevékenységet folytat egy olyan szervezet, amelynek az aktivistái az embercsempészetben is közreműködnek”

- szögezte le a településvezető.

Toroczkai szerint azonban azokat a szervezeteket is górcső alá kell venni, amelyek az utóbbi hetekben megjelentek az oktatási intézményekben. A polgármester arról számolt be, hogy a Soros Györgyhöz köthető Nyitott Társadalom Intézet által is rendszeresen támogatott Artemisszió Alapítvány az egész országban járja az iskolákat, és a gyermekeket megcélozva, „rendkívül gusztustalan módon, visszataszítóan” politikai tevékenységet fejt ki. Nem mellékesen az alapítvány az elmúlt években mintegy 1 milliárd forintot kapott, szinte kizárólag külföldről.

Az egyik törvénytelenül működő szervezet, a MigSzol Ásotthalmot is betalálta. 2015. december 18-án a helyi KLIK (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) engedélyével, titokban, „egyértelműen politikai haszonszerzés szándékával” az ásotthalmi általános iskolában járt a szervezet.

Toroczkai László szerint semmi szükség arra, hogy az ilyen szervezetek betegyék a lábukat az iskolákba és a közintézményekbe. Emlékeztetett rá, hogy a migráns-segítő szervezet, a MigrationAid egyik vezetőjéről is kiderült: korábban börtönben volt, többek között csalásért.