Kézilabda-Eb: nagyon szoros meccs után estünk ki

Kézilabda-Eb: nagyon szoros meccs után estünk ki

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-30-ra kikapott Izlandtól, és nem lesz ott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében.

A magyar csapat telt ház, 20 ezer néző előtt, Izland ellen játszotta utolsó csoportmérkőzését a budapesti MVM Dome-ban. A hangulat végig kiváló volt, a szurkolókon ezúttal sem múlt semmi. A mieinknek legalább két góllal kellet volna győzni, hogy tovább juthassunk a csoportból.

Azonban míg az izlandiaknak szinte minden összejött a magyar válogatott kisebb hibái döntőnek bizonyultak. Izland szinte végig vezetett, gyors kontrái néhány kivétellel rendre góllal végződtek. A magyar csapat néhányszor vezetést is szerzett, de csak percekig tartott az előny. A legvégén egy kihagyott hetes, és Bóka szabálytalan gólja eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutást.

Gulyás István szövetségi kapitány:

Mindhárom meccsünk ilyen küzdelmes volt. Sokszor hibáztunk rossz időben. Ezek sajnos könnyű gólok voltak. Többen sérülten is vállalták a játékot. Az Izland egy nagyon jó csapat, nagyon jó játékosokkal, de nem volt bennünk nagyobb drukk, mint a portugálok ellen. 

Mikler Roland csapatkapitány:

Nagyon nehéz most megszólalni. Nem így terveztük, de sajnos így alakult. A szívünket, lelkünket beleadtuk mindhárom mérkőzésen. Ezt mindenki láthatta. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki támogatott minket. A rengeteg szurkolónak, akik velünk voltak.