Buffon nem játszik többet sem a Juventusban, sem a válogatottban

Vége.

Gianluigi Buffon bejelentette, hogy a szezon végén távozik a Juventustól, de azt egyelőre nem tudja, hogy visszavonul-e. Szombaton, a Verona elleni bajnokin búcsúzik.

Buffont több klub is hívta, például az argentin Boca Juniors, pár nap gondolkodási időt kért, hogy elfogadja-e valamelyik Olaszországon kívüli ajánlatot.

A válogatottban sem húz többet kesztyűt, elvileg a június 4-i, Hollandia elleni torinói meccs lett volna a búcsú, de már ott sem fog védeni.

A 40 éves kapus köszönetet mondott a klubnak és a válogatottnak a sikerekért, valamint az elmúlt 23 évért.

A világ legdrágább kapusa

Buffon 1995-ben lépett pályára először az olasz élvonalban, a Parma színeiben. 2001-ben innen szerződött a Juventushoz, visszaszámítva 52-53 millió euróért, ezzel a mai napig a világ legdrágább hálóőre.

11-szer nyert olasz bajnokságot, ötször olasz kupát, hatszor olasz szuperkupát és egyszer UEFA-kupát. 2006-ban világbajnok lett, 2012-ben az Eb-döntőben játszott, összesen 176-szor őrizte az olasz válogatott kapuját. A Bajnokok Ligája győzelem soha nem jött össze neki, pedig háromszor is védett a döntőben. Eredetileg az idei világbajnokság után akart búcsúzni, de az olasz csapat nem jutott ki a tornára.

Szomorú búcsú: könnyek között vált meg a címeres meztől a legendás kapus

A Juventus 39 éves kapusa könnyek között jelentette be, hogy többet nem lép pályára a Squadra Azzurrában, amely hétfőn a milánói visszavágón nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát a svéd csapattal szemben, így 1958 után ismét lemaradt a tornáról."Sajnálom, de nem magam, hanem a csapat miatt.