Csak akkor vehetik át a győri gyermekek a nekik járó emlékérmet, ha a fotóikat az önkormányzat kedve szerint felhasználhatja

Csak akkor vehetik át a győri gyermekek a nekik járó emlékérmet, ha a fotóikat az önkormányzat kedve szerint felhasználhatja

Annak alkalmából, hogy Győr 750 éve kapott királyi városi jogokat 30 000 darab emlékérmet osztanak ki a húsz évesnél fiatalabbaknak. Az emlékérmekre jogosultaknak ugyanakkor egy regisztrációt kell kitölteniük a gyor750erme.hu oldalon. Itt azonban addig nem lehet továbblépni, amíg a szülők hozzá nem járulnak ahhoz, hogy a gyerekeikről készült képeket mindenféle korlátozás nélkül felhasználhassa Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata - írja a győri ugytudjuk.hu.

A lap megemlíti, hogy több átadót is rendeztek már, a legutóbbi októberin készült képekből pedig maga a polgármester, a fideszes Dézsi Csaba András a saját, politikusi oldalán használt fel belőle. 

Azt is kiemeli, hogy nem ez az első eset amikor a polgármester politikai pedofíliára vetemedett. Tavaly decemberben a városházi dolgozók gyermekeinek adott Mikulás-csomagra nyomtattatta rá a saját fejét, idén szeptemberben pedig személyesen ment be átadni a város által az elsősöknek biztosított füzetcsomagot, amelyben a saját gyerekkönyv-márkáját reklámozó vonalzó lapult meg.