Gyors pénzhez jutás autónk segítségével eladás nélkül, avagy a visszlízing lényege (x)

Gyors pénzhez jutás autónk segítségével eladás nélkül, avagy a visszlízing lényege (x)

Manapság rengeteg olyan lehetőség érhető el, amelyek azt ígérik, hogy könnyedén juthatunk plusz pénzhez kockázat nélkül, de ezek többségéről hamar kiderül, hogy vagy átverés, vagy hogy valóban komoly kockázat van mögötte. A visszlízing azon kevés, valóban működő módszerek közé tartozik, amelyekkel akár autónk aktuális értékének a 80%-át is megkaphatjuk, de mi is ez pontosan?

A visszlízingről érthetően és egyszerűen

Kezdjük az egyik legfontosabb tényezővel, ha pénzügyi termékekről van szó: az adminisztráció. Röviden az autó visszlízing igénylése akár egy nap alatt is megtörténhet, sőt, 24-48 órán belül már az igényelt összeg is landolhat a számlánkon a Lizingo.hu gyorsaságának és pontosságának köszönhetően. Fontos kiemelni, hogy az autó értékét mindig az aktuális piaci ár határozza meg, ez alapján kerül kiszámításra az igényelhető hitelösszeg.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis miben más a visszlízing, mint a “hagyományos” autólízing? A fő különbség az, hogy előbbi esetében már rendelkezünk saját autóval és azt “adjuk el” a banknak. Tulajdonképpen sok hasonlóság van a két konstrukció között, mivel itt is szükség van önerőre, ami ugyanúgy általában 20%-nál kezdődik, továbbá az ügylet során a tulajdonjog átszáll a bankra, de az üzembentartója mi leszünk, ami azt is jelenti, hogy nincs szükség új kötelező gépjármű felelősségbiztosítás kötésére, de azt jobb észben tartani, hogy bizonyos értékhatár (5 millió forint hitelösszeg) felett már a bank elvárhat CASCO biztosítást.

A visszlízing segítségével rövid időn belül pénzhez juthatunk, amit szabadon használhatunk fel bármire. A kölcsönösszeg teljes visszafizetésekor újra az autó tulajdonosává válunk.

Mi kell a visszlízing igényléséhez?

Csupán néhány fő paraméterre kell odafigyelni, ha a visszlízing lehetőségével szeretnénk élni. Az első, hogy a saját autó 12 évnél fiatalabb kell, hogy legyen, továbbá az aktuális piaci értéke érje el az 1.500.000 forintot. Arra is oda kell figyelni, hogy a jármű teljesen tehermentes legyen. Mind cég, egyéni vállalkozó és magánszemély is igényelheti, csupán arra van szükség, hogy hitelképes legyen. A legkisebb igényelhető összeg egyébként 1.000.000 Ft.

Könnyedén megkapható és könnyedén visszafizethető

A visszlízing egyik legnagyobb előnye, hogy a hitelképesség vizsgálata pár óra, egy napon belül a számlánkon lehet a pénz és bármire költhetjük. A törlesztés is ugyanilyen kedvező, hisz kamatot csak arra az időre kell fizetni, amíg a hitel életben van. Tehát, ha például egy héten vagy egy hónapon belül visszafizetjük az összeget, akkor nem kell a teljes futamidőre járó kamatot megfizetni. Egyedül egy aktuális, törthavi kamatot, valamint lezárási díjat, ami magánszemélyek esetén kb. 10.000 Ft. A visszlízing szinte bárki számára elérhető, gyorsan igényelhető, napjainkban az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy gyorsan pénzhez jussunk.