Ha a rendőrség nem lép, Orosz Mihály Zoltán megteszi

Sajtóhírek szerint egy nyolcéves gyerek vert meg egy tanárt a napokban Zákányszéken. A tanárok és a hatóságok nem lépnek, Orosz Mihály Zoltán feljelentést tett.

A Blikk cikke szerint a tanítót a nyolc éves gyerek arcon ütötte és megrugdosta. Az eset következmények nélkül maradt, a diák pedig a következő napokban két másik pedagógussal is konfliktusba keveredett. Egy napközis tanár például az igazgató irodájába vitte, ám a diák dühében mindent lesöpört a tanári asztalról.
 
Az igazgató a lapnak elismerte, hogy valóban megtörtént az incidens, a délmagyar.hu-nak viszont már úgy nyilatkozott, hogy a cikk hemzseg a hazugságoktól. Azt nem tagadta, hogy történt "valami", azonban azt mondta, 
az az iskola belügye, 
amit igyekeznek megoldani. A Blikk úgy tudja, az iskola értesítette a rendőrséget, de feljelentést nem tettek, mert az igazgató úgy látta, ezt semmi sem indokolta.
 
Portálunk birtokába jutott azonban az a feljelentés, melyet Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere tett az ügyben ismeretlen tettesek ellen
1./ közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és/vagy 2./ súlyos testi sértés kísérlete és/vagy 3./ garázdaság és/vagy 4./kiskorú veszélyeztetése és/vagy 5./bűnpártolás és/vagy  6./hivatali visszaélés és/vagy 7./hatóság félrevezetésére irányuló kísérlet és/vagy egyéb bűncselekmények (ill. esetlegesen felmerülő egyéb szabálysértések) miatt.
Orosz úgy véli, mivel a bűncselekményt hatékony intézkedés nem követte sem a tanári kar, sem a gyermekvédelmi szolgálat, sem a gyámhivatal, sem a rendőrség részéről, ezért néhány napon belül másik két tanárral is folytatólagosan elkövetve erőszakosan viselkedett, ezzel minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy a lelki és erkölcsi fejlődése súlyosan veszélyben van, mely miatt nagyon komoly felelősség terheli elsősorban a gyermeket nevelő szülőket, valamint a vele kapcsolatban lévő gyermekjótéti szolgálatot, és az őt tanító tanári kart, mint a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjait, valamint az esetről tudomást szerző rendőrséget.
 
A feljelentés szövege szerint a súlyos eset azért történhet meg, mert a szülő részéről is súlyos bűncselekmény szintű kiskorú veszélyeztetés gyanúja merül fel, a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjai részéről pedig súlyos bűnpártolás gyanúja merül fel, valamint nagyon súlyos hivatali visszaélések, és kötelezettségszegések alapos gyanúja állapítható meg. Ha ezek a szervek rendeltetésszerűen működnének, akkor ilyen esetek nem fordulhatnának elő.