Halállal fenyegeti az LMBTQ embereket a törökországi plakátkampány

Meg kell-e ölni azt ( ), aki Lót népének gyakorlatával foglalatoskodik?

"Meg kell-e ölni azt ( ), aki Lót népének gyakorlatával foglalatoskodik?"

- áll a plakáton, amely arra utal, hogy Lót próféta népe a Korán szerint azért pusztult el, mert a homoszexualitás bűnében élt. A plakátok kiragasztását a magát Fiatal Muzulmán Védelemnek nevező, korábban ismeretlen szervezet vállalta magára Twitter-üzenetében, amely szerint a csoport így akart reagálni a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek "erkölcstelen tetteire". 

Nem egészen két hete a török rendőrség könnygázzal és a vízágyúval oszlatta fel a melegek évente megtartott isztambuli felvonulását. A rendőrségi megtorlás nagy felháborodást váltott ki külföldön. A tartományi kormányzó azzal indokolta a rendőrség bevetését, hogy a tüntetést nem engedélyezték. A menet szervezői szerint a felvonulást a hatóságok az utolsó pillanatban tiltották be azzal az ürüggyel, hogy a muzulmán böjti hónap, a ramadán idejére esik. .

Számos muzulmán országtól eltérően Törökországban nem büntetendő a homoszexualitás, de a homofóbia igen elterjedt, és gyakran kísérik erőszakos cselekmények. A se nem iszlám, se nem állam IÁ a homoszexuálisokat a háztetőkről szokta ledobálni élve, a barbár és kegyetlen kivégzéseket gondosan dokumentálja is a terrorszervezet.

Erről a témáról a menekülthullámban meglapuló ISIS-szimpatizánsokat is érdemes lenne megkérdezni, akiknek ugye a magyarországi plakátkampány azt üzente: "ha Magyarországra jössz be kell tartani a törvényeket." 

 

A hazai LMBTQ közösségek az illegális bevándorlókkal vállalnak szolidaritást, de nem véletlen az sem, hogy a szélsőségesen bevándorló- és iszlámellenes Angol Védelmi Ligának is van homokos tagozata

Na erre varrjatok gombot!