Hihetetlen: még mindig vannak olyanok, akik szerint jól sikerült a kormány elszámoló csomagja

 
Ugyanis Windisch László, a jegybank felügyeleti alelnöke szerint a devizakárosult ügyfelek 77 százalékának némiképp csökkent vagy stagnált a törlesztőrészlete, még ha messze nem is az ígért arányban. Ugyanakkor a másik 23 százalék, vagyis több mint 150 ezer ügyfél esetében a kormányzat „elszámolását” követően még nőtt is a törlesztési teher, s ez rendre olyan károsultakat sújt, akik a legnehezebb helyzetben vannak, s már puszta lakhatásuk is veszélybe kerülhet.
 
A nemzeti párt országgyűlési képviselője figyelmeztet: bár a kormányzat előszeretettel hozza fel, hogy a fenti modell mentén hány százmilliárd került vissza az emberekhez, könnyen belátható, hogy ezen összeg többszöröse indokolatlanul maradt a bankok számláin, miközben a felvételkori árfolyamon történő forintosítással teljes igazságtételt lehetett volna és lehetne elérni.
 
Éppen ezért a Jobbik amellett, hogy mindent megtesz az érdemibb kormányzati cselekvés kikényszerítése érdekében, felszólítja a kormányt elszámoló csomagja visszavonására, a bankokkal történő paktum felbontására, s arra, hogy egy tisztességes intézkedési terv beterjesztésével álljon végre a legnehezebb helyzetben lévők oldalára.