Így emlékezett Székesfehérvár a trianoni gyalázatra

Székesfehérváron több rendezvény keretében emlékeztek a trianoni gyalázatra.

Június 2-án nyílt meg a Városházán a várpalotai Trianon Múzeum vándorkiállítása, ahol a megnyitón a város alpolgármestere, Róth Péter mellett felszólalt Kónyi-Kiss Botond (HVIM) és Fazakas Attila (Jobbik, MÁÉRT). A beszédekben szó esett a történelmi gyalázatról, a fiatalság jövőbeni szerepéről, a szórványosodás veszélyeiről.
 
"Ki kell emelni azon felelős, jó értékrenddel rendelkező pedagógusokat, akik értesülve a kiállításról, elhozták osztályaikat, részt vettek a történelemórákon. Trianon-kiállításunk elérte célját, hiszen sok székesfehérvári tanuló meglátogatta a tárlatot, megismerhették, hogy mit műveltek nemzetünkkel az első világháborút követően. Nem kétséges, a fiatalok nevelésében részt kell vállalnunk, ez a mi felelősségünk is" - nyilatkozta lapunknak Fazakas.
 
 
Június 4-én Zakó László, a Jobbik régióigazgatója és Pintér Tamás, a párt dunaújvárosi önkormányzati képviselője érkezett a városba, hogy megossza az érdeklődőkkel a tragédiánkkal kapcsolatos gondolatait. Zakó áttekintette a trianoni gyalázatot, kifejezte nemtetszését arról, hogy egyesek június 4-ére ünnepként tekintenek. Utánuk Pintér Tamás a múlt és jelenkor hazaárulóiról tartott beszédet.
 
A június 5-ei demonstráción jelentős számú érdeklődő előtt először Kun Barna (ÚMG) bátorító szavait hallhattuk, utána Kónyi-Kiss Botond (HVIM, Jobbik) hívta fel a figyelmet arra, hogy Trianont csak egy heroikus, férfias attitűddel lehet orvosolni. 
 
Pintér Tamás (Jobbik) ismét a mai kor hazaárulóit vette górcső alá, kiemelve, hogy ilyenek mindig is voltak és lesznek, de a nemzeti oldalnak kötelező ezeket kivetni sorai közül. A rendezvény főszónoka, Murányi Levente (Jobbik) történelmi távlatból, Mátyás király uralkodásától napjainkig tekintette át a magyarság ellen elkövetett bűnöket.
 
A demonstrációt fáklyás felvonulás követte, melyen revíziós dalokkal és „Vesszen Trianon” rigmussal vonultak át a résztvevők a Fő utcán, majd a Romkertnél rövid beszédet tartott Boór Ferenc, és közösen elénekelték a Boldogasszony Anyánkat.