Jobbikos siker Oroszlányban – megmenekülhet az Ady Mozi

A választások alkalmával minden párt zászlójára tűzi többletszavazatokért az Ady Mozi helyreállítását, de a kampányidőszak végeztével a Jobbikon kívül érdemleges munkát még senki sem tett - hangsúlyozta Molnár Melinda, a nemzeti párt Oroszlányi Alapszervezetének alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet az egykor szebb napokat látott filmszínház épülete előtt tartottak.

S bár az Ady Mozi mind kulturális, mind pedig érzelmi vonatkozásban összeforrt Oroszlány város nevével, a jelenlegi állapota elszomorító.

Molnár Melinda

Azonban a sajtótájékoztató apropója mégis örömteli,

ugyanis a Jobbik bejelentése alapján, a Tatabányai Járási Hivatal intézkedésre szólította fel az önkormányzatot.

Így a bejelentésem az első kézzel fogható lépés az Ady Mozi megmentése érdekében

- mutatott rá Molnár Melinda, aki egyben a Jobbik Ifjúsági Tagozat helyi választókerületének szervezője is.

A nemzeti ellenzék ifjú politikusa azonban emlékeztetett arra a viszontagságos időszakra is, amíg eljutott az ügy idáig.

Emlékezetes, hogy a mozi a „módszerváltás” után bezárta kapuit, s az idő vas foga, illetve a pártpolitikai helyzetek áldozata vált.

Mint tudjuk, a régi városvezetés 1 forintért adta el az épületet, amit később viszont milliós összegért vásárolt vissza az önkormányzat

- árulta el Molnár Melinda, aki szerint ez felvetheti mind a hatalommal való visszaélés, mind pedig a hűtlen kezelés gyanúját. 

Elmondta azt is, hogy bár kampányidőszakban elhangzott az ígéret, és Lazók Zoltán már több mint egy éve Oroszlány polgármestere, de kézzelfogható eredményt ő sem tudott eddig felmutatni a számukra fontos Ady Mozival kapcsolatban.

Az előrelépéshez arra volt szükség,

hogy Molnár Melinda az Érpataki Modell alapján közérdekű bejelentést tegyen a hatóságoknál,

az épület veszélyes állapota és a benne található értékes festmény miatt. 

Hiszen pillanatnyilag, a környéken élőket nap, mint nap lehangoló látvány fogadja, az arra iskolába járó gyermekeket és az itt lévő parkban kutyájukat sétáltató és kikapcsolódni vágyó oroszlányiakat veszélyezteti a kitört nyílászárók és az omladozó homlokzati maradványok.

Molnár Melinda szerint a történet legfontosabb tanulsága,

hogy léteznek olyan ügyek, amelyek egyszerűen nem pártpolitikai kérdések;

az Ady Mozi helyreállítása is Oroszlány érdeke.

Példánkból tanulva arra kérem a városvezetést, hogy ne az aktuálpolitikában vesszenek el, hanem lássanak azon túl is - fogalmazott az Alapszervezet alelnöke, majd hozzátette: az épület állapot-felmérésére van most szükség.

Ez azért fontos, mert ennek ismeretében a lakossági igényeknek és véleményeknek megfelelően kell szerepet találni az épület használatára. Az idősebb korosztályra való tekintettel, de a fiatalabb generáció igényeit is nézve létre kell hozni egy kivitelezhető, gazdaságos üzemeltetésű, funkcióval ellátott intézményt - osztotta meg elképzeléseit Molnár Melinda.

Az ígéret szerint a Jobbik a megkezdett munkát tovább folytatja, hogy megmentse az utókor számára az Ady Mozit, s hogy ne vesszen el a most megtapasztalt emelkedettség törékeny mozdulatlansága.