„Június 9-én beverünk egy hosszú, vastag szöget a NER koporsójába” – íme Magyar Péter debreceni tüntetése

„Június 9-én beverünk egy hosszú, vastag szöget a NER koporsójába” – íme Magyar Péter debreceni tüntetése

Az eső sem tántorította a Tisza Párt anyáknapi nagygyűlésére igyekvőket. Debrecenből és az ország számos tájáról is rengetegen érkeztek. Magyar Péter és csapata vonattal utazott a cívisvárosba.

A Debrecenbe anyák napjára meghirdetett esemény volt Magyar Péter első vidéki tömegdemonstrációja. A kora délutáni felhőszaskadás ellenére is megtelt a debreceni Nagytemplom előtti tér, még a kis utcákban is álltak.

„Együtt erősek vagyunk. Nem félünk! Változást akarunk. Mi vagyunk a változás. Árad a Tisza!”

– ezek voltak a tüntetés főbb jelszavai.

„Rájöttem, micsoda kegyelem és kiváltság, hogy ennek, ami most történik Magyarországon nemcsak a szemtanúi, hanem a részesei is lehetnek” – mondta az esemény kezdetén Péter Petra, Magyar Péter rendezvényeinek szokásos műsorvezetője.

Ami rajtam van, az már az új női napszemüvegem

– mondta a színpadra lépő Magyar Péter, aki köszönetet mondott a licitálónak, aki a legmagasabb, 3 millió forintos ajánlatot tette a fideszes propagandisták által híressé tett napszemüvegére. Megköszönte a segítséget a Megafonnak, „de az összes, közpénzen kitartott bértollnoknak is”. Ezután L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója és szakmai vezetője szólalt fel. Ők vállalták, hogy a napszemüvegért kapott pénzt elosztják három rászoruló család között.

A Tisza Párt EP-képviselőjelöltjei következtek. Közülük Gerzsenyi Gabriella elmondta, azért akar Brüsszelbe menni, mert megszólítva érzi magát, és tennie kell valamit.

Nagy Ervin színész, Magyar Péter támogatója és segítője anyák napja alkalmából elmondta József Attila Mama című versét, amit még hatéves korában a nagyanyja tanított meg neki.

A politikai szerepvállalása miatt kirúgott református lelkész továbbra is azt követeli, hogy Balog Zoltán mondjon le.

Tarr Zoltán református lelkész emlékeztetett: 2009-ben a debreceni főtéren hozták létre a magyar ajkú református közösségek egységét. A Balog Zoltán körül kavargó botrány miatt azonban idén elmarad a Református Egység Napja. „15 év után Balog Zoltán püspök megosztotta az egységet” – mondta Tarr Zoltán.

„Balog Zoltán mondjon le!” - skandálta a tömeg. Tarr Zoltán nem érti, Balog Zoltán miért ragaszkodik ennyire a püspöki tisztséghez.

„Elegünk van nekünk, reformátusoknak is abból, ami zajlik, és zajlik a református egyházban is. Addig cselekszünk, míg elérjük, hogy a dolgok megváltozzanak, újra normálissá váljanak. Nem fogunk megállni, és nem fogjuk feladni” - üzente a felszólaló lelkész.

Mi mindannyian ennek a rendszernek az áldozatai vagyunk. Folyamatosan büntetnek és figyelnek mindenkit, akinek akár kicsit is eltér a véleménye. A boldogulás, a megélhetés, a jövőkép megvonásával büntetnek mindannyiunkat.

Tarr Zoltán úgy látja, a jóérzésű embereknek elege van abból, hogy reménytelen helyzetben lévő ember próbálkozásaival a kormány nem foglalkozik. Hangsúlyozta: lesz majd olyan kormány, ami felemeli a reménytelen helyzetben lévőket, és együttműködő nemzeti közösséget épít.

Rost Andrea operaénekesnő zenei kíséret nélkül énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Az emberek kérésére későbbb Magyar Péterrel és az EP-képviselőjelöltekkel újra elénekelték.

Kozma Éva, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesülettől szenvedélyes hangú beszédében rámutatott, az akkumulátorgyárak jelentette probléma nem helyi ügy, minden magyart érint.

Kiemelte: a kormány és az Országgyűlés rendeletekkel, törvényekkel szabad utat enged a szennyező akkuipari térnyerésnek. A beruházás borzalmas következményei országos szinten mindenki érintenek, „tenni ellene kötelesség”.

Csak Debrecen ipari parkjaiban hét akkumulátoripari beruházás megy, az egész országban pedig lassan negyvennél tartunk

– mondta, majd hozzátette: ezek a beruházások rengeteg kristálytiszta ivóvizet pazarolnak el, illetve olyan veszélyes anyagokkal dolgoznak, amik még akkor is károsítják a környezet, ha nem történik üzemi baleset.

Ezután Magyar Péter lépett a színpadra a tömeg éljenzése közepette. Anyák napja alkalmából köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat, majd üdvözölte azokat, akik az ország túlsó feléről, vagy határon túlról érkezteka a debreceni tüntetésre.

Az országjárásán tapasztaltak alapján és a Debrecenben összegyűlt tömeget látva felidézte, amit hazudik róla a fideszes média: „A kormánypropaganda azt próbálja sulykolni, hogy a Tisza Párt csak egy belpesti médiahekk. Az ellenzéktől pedig 14 éve azt hallgatjuk, hogy Orbánékat ilyen körülmények között nem lehet leváltani, és nem érdemes lemenni vidékre”.

Rengeteg magyar ember jelentkezik, hogy tenni akar a hazájáért. Egyre többen érzitek, hogy most vagy soha. Mindenkinek elege van a propagandából, de érezni a reményt, hogy változást lehet elérni. Miután pedig lezártuk a múltat, újjáépíthetjük ezt a gyönyörű országot.

– mondta el Magyar Péter, majd hozzátette: az embereknek elege van az apátiából, a mesterséges megosztottságból, ehelyett szeretetre és békére vágynak.

Magyar Péter szerint Magyarországon azért sem születik elég gyerek, mer sokszor a leendő édesanyák nem mernek belevágni a családalapításba. „A családalapítás elé - hangsúlyozta - megannyi akadály gördül, mint például a megélhetés, a lakhatás, a biztos jövőkép kérdése” – emelte ki.

Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy hazánkban van Európa legnagyobb inflációja, az egy gyermekeseknek járó családi pótlék pedig évek óta 12 500 forint. „Ha bárhol Európában elmesélik ezt, nem fogják elhinni" – tette hozzá. Szerinte azonnal meg kellene duplázni a családi pótlékot, és inflációkövetővé tenni.

Minden magyar gyermek egyformán fontos! Nem csak a gyermekek és a családjuk érdeke, hanem nemzeti érdek, hogy a gyerekek megfelelő oktatást kapjanak, emellett a védőnői rendszert is azonnal helyre kell állítani.

Magyar Péter rámutatott: Ma Magyarországon az egyedülálló nők többsége nem tudja, cipőt vegyen a gyermekének, különórákat fizessen vagy a számlákat fizesse be. Szerinte ez szégyen.

„Hol van az EU-tól érkezett 40 ezer milliárd forint, amiből újjá lehetett volna építeni ezt a gyönyörű országot?” - tette fel a költői kérdést, amit meg is válaszolt: magántőkelapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, belgrádi irodaházakban vagy offshore-számlákon áll.

Mondjuk ki, ma Magyarország egy családi részvénytársaság. Ennek véget vetünk, és feloszlatjuk az Orbán Mészáros Tiborcz Részvénytársaságot!

Magyar Péter kijelentette: Öt hét múlva, június 9-én választ Magyarország. „Öt hét most a világ: múlt vagy jövő” – fogalmazott a politikus.

Deutsch Tamás vagy Tarr Zoltán. Becstelenség vagy becsület? Korrupció vagy tiszta közélet? Türk Tanács vagy Európai Unió? Kelet vagy Nyugat? Propaganda vagy valóság? Megosztottság vagy megbékélés? Hazugság vagy valóság? Fidesz vagy Tisza? – ezeket a kérdéseket tette fel Magyar Péter.

Szerinte Magyarország sorsdöntő választás előtt áll. Arra kért mindenkit, hogy aktívan is segítsék az ő és a Tisza Párt kampányát online, a piacon, a munkahelyeken.

A NER és a propaganda 14 év után először szorult védekezésre Magyar szerint, és mivel csak támadófegyvereket építettek ki, totális zűr van a Karmelitában. „Rogán Tóni folyamatosan kísérletezik, de a rakéták besültek” – fogalmazott ezzel kapcsolatban.

„Hallod-e Rogán Antal, tudsz te ennél jobbat is!”

Magyar Péter szerint az Orbán-kormány család-, vidék- és gyerekbarátnak hazudja magát, de a valóság lebuktatja őket. Csökkent a családi gazdák száma, sorban zárják be a vidéki oktatási és egészségügyi intézményeket, sorban zárják be a vidéki vaútvonalakat, a vidék pedig szépen elnéptelenedik.

Rámutatott, hogy miközben magyarok százezrei próbálnak szerencsét külföldön, a kormány keleti vendégmunkásokkal oldaná meg a munkaerőhiányt. Egyik támogatója levélben kérte, hogy segítsen neki, hogy gyermekei és unokái hazatérhessenek Magyarországra.

Magyar Péter ismét felidézte azt a 2007-es interjút, amiben Orbán Viktor azt mondta, hogy amennyiben egy kormány el tudja hitetni egy kormány el tudja hitetni a politikai ellenfeléről, hogy veszélyezteti az emberek fizikai biztonságát, akkor jó eséllyel mindenfajta kormányzati teljesítmény nélkül is rá fognak szavazni az emberek.

Ezzel kapcsolatban üzent a Fidesznek:

Mi nem vagyunk háborúpártiak, nem fogunk fegyvert szállítani. Minden magyar békepárti, pártállástól függetlenül, bármit is hazudnak a propagandájukban naponta százszor.

Magyar Péter pártja kikényszerítené, hogy az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban is betartsák a szigorú környezetvédelmi szabályokat.

Szerinte a katasztrófa felé rohanunk, a környezetvédelmi hatóságot szándékosan szétverték, a korábbi állításokkal ellentétben a jelenlegi környezetvédelmi követelmények nem szigorúbbak, hanem enyhébbek. Kiemelte, hogy azonnali lépésekre kell kényszeríteni a kormányt. „Miért ide jöttek az akkumulátorgyárak? Azért, mert be akartak lépni az EU területére, és az Orbán-kormány megengedő a környezetvédelmi szabályok tekintetében.”

„Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat” – zárta beszédét Magyar Péter.

Nem ígérte, hogy rövid küzdelem lesz, de kijelentette, hogy a legvastagabb falon is átmegyünk, és mindenkitől azt kérte, hogy bízzunk egymásban. A jelenlévőktől azt kérte, hogy mindenki fogja meg a mellette álló kezét.

„Harsogjuk a világra, hogy a Karmelitában is meghallják, hogy lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat” – jelentette ki Magyar a beszéd végén.

Magyar Péter holnap már Hajdú-Bihar megyében lesz és folytatja országjárását.