Kenyai terroristák: "Ezért a véretekkel fogtok fizetni"

Rettenetes háborúval, újabb vérontásokkal fenyegette meg szombaton Kenya lakosságát a két nappal ezelőtti kenyai tömegmészárlást elkövető al-Shabaab nevű szomáliai iszlamista milícia.

"Tiltakozás nélkül belenyugodtok, hogy a kormányotok elnyomó politikát folytat, a megválasztásukkal megerősítitek ezeket az intézkedéseket. Ezért a véretekkel fogtok fizetni"

 - közölte az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges csoport.

"Nincsenek azok az óvintézkedések, amelyek garantálhatnák a biztonságotokat és megelőzhetnének egy újabb támadást vagy vérfürdőt"

 - írták a kenyai népnek szóló üzenetben, hozzátéve, hogy az afrikai ország városait vérrel fogják vörösre festeni.

Fegyveresek csütörtökön 148 embert - 142 egyetemi hallgatót, három rendőrt és három katonát - öltek meg a kelet-kenyai Garissa városában, a sebesültek száma eléri a nyolcvanat, sokak állapota válságos. A biztonsági erők végeztek négy támadóval.

A terrortámadást az al-Shabaab vállalta magára, amelynek ez volt az eddigi legvéresebb támadása. A szomáliai milícia korábban több hasonló akciót is végrehajtott Kenyában, leginkább az országnak ebben a részében, bosszúból azért, mert az Afrikai Unió békefenntartó kontingensének részeként kenyai egységek is részt vettek Szomáliában az al-Shabaab elleni műveletekben.