Kivéreztetett egészségügy: már csak három gyermekügyelet van egész Pest vármegyében

Kivéreztetett egészségügy: már csak három gyermekügyelet van egész Pest vármegyében

Folyatódik a magyar állami egészségügy kormányzati kivéreztetése. Újabb bizonyíték: Orbán úgy vezet be fizetős egészségügyet, hogy annak, aki értékelhető ellátást akar, magánellátásra kell mennie.

Az Orbán-kormánytól várják Pesti megyei polgármesterek a február elsejétől megváltozott új háziorvosi ügyeleti rendszer felülvizsgálatát. A Szentendrei-szigeten és a Dunakanyarban aláírásgyűjtés is indult - írja a 444.

Az új ügyeleti rendszert februártól az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) koordinálja. Ennek részeként jelentősen csökkentették a gyermekorvosi ügyeleteket.

Pest vármegyében már alig van gyermekorvosi ügyelet

Pest megyében csak három városban, Vácon, Érden és Cegléden van gyermek háziorvosi ügyelet. Máshol, 18 telephelyen vegyes ügyeleti rendszert alakítottak ki, ahol felnőtteket és gyereket is fogadnak - írja a portál a Népszava alapján.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere az egészségügyért felelős államtitkárnak írt levelében úgy fogalmazott, számukra nem megnyugtató, ha nincs gyermekorvos jelen az ügyeletben, és vele csak konzultációra van lehetőség. Fülöp Zsolt most Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől várja, hogy vizsgálják felül „ezt a nyilvánvalóan rossz döntést.”

Tahitótfalun és a környező településeken megy az aláírásgyűjtés, hogy a Dunakanyarban megmaradjon a helyi orvosi ügyelet. Máshol alternatív ügyeleti szolgáltatókkal próbálnak együttműködni: Budaörs és Érd polgármestere hetek óta keresi a lehetőséget, hogyan tudnának alternatív 24 órás ügyeletet biztosítani.

Újra bebizonyosodott: Orbánék teljesen kivéreztetik az egészségügyet. Persze őket nem érdekli, milyen állapotban van az állami ellátás, nekik van pénzük privát ellátásra valami puccos magánkórházban.

(MTI Fotó: Balázs Attila)