Lerohanták a Jobb Szektorosokat

Egész napos várakozás után az ukrán fegyveres erők végre lerohanták a Jobb Szektoros banditákat. Percről percre. 

A Mukachevo.net munkácsi hírportál beszámolója szerint a fegyveres konfliktus az Antresz sportkomplexumnál kezdődött, amikor a magukat a PSZ tagjainak mondó fegyveresek be akartak hatolni a létesítmény területére, de az ott tartózkodó Mihajlo Lanyo parlamenti képviselő testőreinek ellenállásába ütköztek. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).
 
A KárpátHír úgy tudja, nem sokkal később Munkács külterületén a Csap-Kijev főútvonalon a Vörös hegy lábánál folytatódott a lövöldözés, melynek következtében több autó is kiégett, fekete füst gomolygott a környéken. A rendvédelmi szervek lezárták a szóban forgó útszakaszt. A terelés miatt óriási dugók alakultak ki. Az Ungvárra bevezető utakat is lezárták, minden autót átvizsgálnak. A rendőrség nem adott tájékoztatást a konfliktus indítékáról.
 
A kárpátaljai magyar portál úgy értesült, hogy
A Jobb Szektor fegyveresei a harc során RPG gránátvetőt is bevetettek. 
Kárpátalja valamennyi határátkelőjének védelmét megerősítették, a fontosabb útvonalakon mindenhol fegyveres rendőröket látni. 
 
A konfliktusról készült videók polgárháborús állapotokat mutatnak, a városban fegyverropogás hallatszik, és füstfelhő gomolyog az égen. 
 
 
 
 
 
Ezek a fényképek nem Kelet-Ukrajnában készültek - hanem szombat délután Munkácson. A Mukachevo.net és a KárpátHír megdöbbentő fotókat közöl a lövölödzésről.