Négy napon át keresték a három testvért, akiket anyjuk rabolt el

Négy napon át keresték a három testvért, akiket anyjuk rabolt el

Az egyik kislány alig akarta elengedni az őket kísérő rendőr kezét. Addig szorította, míg a nevelőotthon bejáratához nem értek testvéreivel. Egy ország mozdult meg, hogy segítsen a rendőröknek megtalálni három testvért és anyjukat, aki kijelölt gyámjuktól vitte el gyermekeit.

Az egyenruhások négy napon át kutattak utánuk: térfigyelő kamerák több órányi felvételeinél görnyedtek, pályaudvarokat, buszállomásokat fésültek át visszatérően, határátkelőhelyeken figyeltettek, a szülők, ismerősök, barátok, rokonok lakóhelyét, tartózkodási helyeit talpalták le, miközben a segítségkérő felhívásukra érkező - itt látták, ott látták - állampolgári jelzéseket is lejárták.

Június 26-án délelőtt aztán mindenki egy emberként lélegzett fel: a Monori Rendőrkapitányság előtt leparkoló autóból az anya és három kisgyermeke szállt ki – számolt be a Pest megyei Rendőr-főkapitányság

Az anyát kihallgatásra kísérték (kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vétségével gyanúsították meg), miközben a gyerekek ideiglenes elhelyezéséről is döntés született. Felmerült ugyanis, hogy a gyámjukként kijelölt asszony „nevelése” veszélyezteti a kicsiket.

A testvéreket az egyenruhások vették gondjaikba.

Ismerkedéssel, beszélgetéssel egybekötött, rögtönzött zsúrt rittyentettek a kapitányság épületében. Kiderült, a gyerekek iskolába járnak, a legkisebb majdnem kitűnő tanuló, de testvérei is nagyon ügyesek.

A rendőrök először lezavartak egy villámbevásárlást, majd egy tömött, lila nejlonszatyorral tértek vissza.

Akadt benne minden, mi szem-szájnak ingere, innivaló, rendes, tisztességes, tápláló ennivaló, no meg persze rágcsálni-, és nassolnivaló is. Lekuporodtak egymás mellé, míg a gyerekek majszoltak, a rendőrök vigyáztak rájuk. Megható pillanat volt, amikor a fiúcska igazi úriemberként viselkedve a finomságokat inkább lánytestvérei kezébe nyomta, mondván: „ők kimerültebbek, nekik nagyobb szükségük van rá”.

A bébicsőszök arca csak akkor változott meg, amikor a testvéreket egy fővárosi gyermekvédelmi intézetbe kellett vinniük.

A Budapestig tartó utazás közben a gyerekek már sokkal kevésbé voltak felszabadultak és cserfesek, az egyik kislány egészen a bejáratig úgy szorította az őt kísérő rendőr kezét, mintha sosem akarná elengedni.

(Címlapkép: PVRFK/facebook)