Neszűr: egy percig nem vagy otthon, tudjukkik már a házadban vannak

Az egyik "legjobb" sztori még 2011-ből van, amikor kínjukban gárdisták segítségét kérték a helyiek, így végül együtt tartottak egy bűnözés elleni demonstrációt. Azonban amíg a rendőrség alapos gárdista-igazoltatásba kezdett, az egyik tüntetésen résztvevő ember lakását kipakolták a cigányok.

Jellemző, hogy hatóságok több tucat bejelentés és feljelentés ellenére sem lépnek szinte semmit, így a Jobbik már az Érpataki Modell bevezetésével próbálkozna, már amennyire lehetőségei engedik.

A jászberényi településrész kedden azonban újabb hírt adott magáról, és most sem a sikeres felzárkóztatás eredményeit olvashatjuk örömtől könnyező szemekkel. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint ugyanis egy 33 éves nő március 15-én reggel betörte egy átmenetileg lakatlan neszűri ház ablakát, majd az épületből horgászfelszereléseket és tisztítószereket akart ellopni. Vagyis bármit, de ezek voltak a legértékesebb holmik, amiket elért a rácson keresztül. Amatőr.

Szerencsére a szemközt lakó szomszéd észlelte a ház portáján az idegent, és visszatartotta azt a rendőrök kiérkezéséig. Az egyenruhások elfogták a nőt, majd előállították, s most lopás miatt állhat bíróság elé.

A Neszűr a régi. Vagyis Magyarország a régi.

OFF: viccből megnéztem, a Neszűrben 2,5 millióért már lehet venni normál állapotú 60 m²-es házat, 4000 m²-es telekkel. Csendes környék, jó lakóközösség, meg minden :)