Stummer János hagyományteremtő szándékkal Szenteste-törvénysorozatot kezdeményez

Stummer János hagyományteremtő szándékkal Szenteste-törvénysorozatot kezdeményez

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke október 1-jén benyújtotta a “Szenteste-törvénynek” nevezett határozati javaslatát, amiről azt reméli, hogy még a karácsony előtti utolsó parlamenti szavazáson közös egyetértésben elfogadja majd az Országgyűlés.

Ennek lényege, hogy - amennyiben a járványhelyzet erre lehetőséget teremt - az állam december 20. és január 1. között a gyermeket nevelő családoknak térítse meg a MÁV és a Volán járatain az oda-vissza utazás költségeit, ha gyermekeikkel együtt utaznak, és egy másik településen élő nagyszülőt látogatnak meg.

Stummer a benyújtott határozati javaslatában azt írja,

a családdal töltött idő kiemelten fontos az idősek számára, különösképp a karácsonyi időszakban, a világjárvány okozta válság miatt ráadásul sok családnak nehézséget okoznak az utazás költségei.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint Magyarország ugyanis egyre aggasztóbb gazdasági helyzetében minden lehetséges eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy a magyar családok mindennapjait könnyebbé tegyük. Éppen ezért abban az esetben, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, azt szeretné, hogy az unokák akkor is találkozhassanak a nagyszülőkkel karácsonykor, ha ezt a család pénzügyi helyzete nem engedné meg.

Stummer lapunk megkeresésére elmondta, azt szeretné, hogy a benyújtott határozati javaslatát október végéig az illetékes bizottság meg tudja tárgyalni, hogy még időben, karácsony előtt szavazni lehessen róla a Házban.

Kiemelte, az úgynevezett “Szenteste-törvényt” hagyományteremtő szándékkal nyújtotta be, és valójában egy törvénysorozatról van szó, ami alá minden évben más határozati javaslatot fog benyújtani.

"Ameddig országgyűlési képviselő vagyok, addig minden évben be fogok terjeszteni egy olyan szolidáris, karitatív, jószolgálati célokat szolgáló határozati javaslatot, amely a teljes politikai spektrum támogatását élvezheti."

- tette hozzá.