Minden, amit tudni akartál a hialuronsavas ránctalanításról (x)

Minden, amit tudni akartál a hialuronsavas ránctalanításról (x)

A bőrünk velünk együtt öregszik, ezért a ráncok megjelenése idővel egy természetes folyamat, amivel két dolgot tehetünk: vagy beletörődünk, vagy különféle eljárásokkal próbáljuk megőrizni fiatalságunkat.

A ránctalanító krémek használata bizonyos életkor felett már alapvető, de az otthoni módszerek mellett léteznek olyan professzionális kezelések, melyek hatékonyabb eredménnyel járnak. Ilyen például a manapság egyre népszerűbb, a Helia-D Kozmetikai Szalon esztétikai szolgáltatásai között is fellelhető hialuronsavas ráncfeltöltés.

A ráncokról dióhéjban

Érdemes tisztában lenni vele, hogy a ráncoknak is több fajtája létezik, a két fő típus a dinamikus és a statikus. 

A dinamikust más néven mimikai ráncnak is nevezik. Ezek az arc apró izmainak mozgása következtében alakulnak ki, többek között a homlokon, a szemek sarkában, az ajkak mellett és a szemöldökök között. A nevük onnan ered, hogy a különféle arckifejezések gyakori ismétlése végett jelennek meg. Botox kezeléssel remekül el lehet őket halványítani.

A statikus ráncok pedig a mimikától függetlenül alakulnak ki a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának csökkenése miatt, vagyis az öregedési folyamatok által. Ezeknek a barázdáknak a feltöltésére használják a hialuronsavat.

Ez ugyanis egy olyan nagy molekulasúlyú szénhidrát, amely természetes módon is megtalálható a bőrben, ám a mennyisége idővel csökken. A saját súlyának mintegy ezerszeresét képes nedvesség formájában megkötni, így kiválóan hidratálja a bőrt, és eltünteti a már kialakult ráncokat.

Mi történik egy ilyen kezelés során?

A hialuronsavas ráncfeltöltés orvos esztétikai beavatkozásnak számít, ezért csak szakképzett bőrgyógyász végezheti. A kezelés egy konzultációval kezdődik, majd a vendég helyi érzéstelenítést kap, ezt követően az orvos a kijelölt területekre egy vékony tűvel juttatja be a hialuronsavat tartalmazó ráncfeltöltő anyagot. 

Az eljárás maga nem fájdalmas, legfeljebb apró kellemetlenség jelentkezhet, de mivel a kezelt terület érzéstelenítve van és a tű igen vékony, ezért minimális kényelmetlenség érezhető csak. Mivel a beavatkozás során nem keletkezik nyílt seb, ezért nincs felépülési, lábadozási idő sem, a vendég azonnal visszatérhet a megszokott életviteléhez.

A kezelés után jelentkezhet némi duzzanat, bőrpír, apró bevérzés vagy viszketés, de ettől nem kell megijedni, mert teljesen normális, és 24 órán belül elmúlik.

Meddig tart a hatás?

Már rögtön a kezelés után észrevehető a változás, a teljes hatás viszont több mint két hét múlva alakul ki. 

A bőr simább, rugalmasabb és fiatalosabb lesz, a ráncok kisimulnak. Hogy mindez meddig tart, az az életmód és a genetikai adottságok függvényében változik, de általánosságban elmondható, hogy 1-2 évvel lehet számolni. Ez idő alatt a hialuronsav szép lassan lebomlik, a kezelés viszont többször is megismételhető, így ha újra megjelennek a ráncok, ismét igénybe veheted a hialuronsavas ráncfeltöltést.