Találd meg a legjobb 40+-os ránctalanítót! (x)

Találd meg a legjobb 40+-os ránctalanítót! (x)

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint a ránctalanítást, pontosabban a ráncok megelőzését már a húszas évek végétől el kell kezdeni, hiszen ekkortól csökken a bőr feszességét, elaszticitását adó kollagénfehérjék termelődése.

Ennek ellenére a legtöbben csak akkor fordulunk a ránctalanító készítményekhez segítségért, amikor már egyértelműen láthatóvá válnak a szem körüli szarkalábak és a száj körüli mimikai ráncok. A megfelelő készítményekkel szerencsére nem lehetetlen a ráncok mélységének csökkentése, újabbak kialakulásának megakadályozása. Mit tehetsz, ha elmúltál 40, milyen készítmények segíthetnek? Mutatjuk is!

A megelőzésre helyezd a hangsúlyt!

A öregedés mindenkit érint, azonban nem mindegy, hogy mindent megteszünk-e a bőröregedési folyamatok késleltetéséért. Bár a genetika is meghatározó a ráncosodás szempontjából, a bőrápolási szokásaink is sokat nyomnak a latban, így érdemes kiemelt figyelmet fordítani rá, és beszerezni a legjobb ránctalanító krémeket a MediNaturaltól!

De mit tehetsz a megelőzés érdekében? Először is legyen a mindennapi bőrápolási rutinod része a fényvédelem, és ne csak nyáron, hanem egész évben alkalmazd az SPF krémeket! Az UV-sugarak felhős időben és ablaküveg mögött is elérik és károsítják a bőrt, illetve a monitorok, telefonok, sőt a LED világítás kék fénye is ártalmas, így lehetőség szerint kerüljük ezeket.

Támogasd a bőr éjszakai regenerációját!

Elegendő és minőségi alvással sokat tehetsz a bőröd üdeségéért, fiatalos megjelenéséért, de a ráncok ellen az aktív hatóanyagokat tartalmazó éjszakai krémeket is bevetheted.

Éjszaka csak mi pihenünk, a bőrünk alvás közben is aktívan dolgozik, napról napra, rétegről rétegre megújul. Ezt a természetes regenerációt kívülről is támogathatjuk, serkenthetjük különféle hatóanyagokkal. Az éjszakai aktív ránctalanító program részeként serkenthetjük a sejtmegújulást, feltölthetjük extra tápanyagokkal a bőrt, illetve hidratálhatjuk a bőr mélyebb rétegeit is.

Ránctalanító hatóanyagok 40 felett

Az életmódunkkal is sokat tehetünk a bőrünk fiatalságáért, sőt nagyon is sokat, itt az ideje életmódot váltani, ha még eddig nem tettük. Étkezzünk egészségesen, mozogjunk eleget, tartózkodjunk minél többet a szabadban, szokjunk le a dohányzásról, továbbá aludjunk eleget.

Hogy minél tovább megőrizhessük fiatalos megjelenésünket, mindezek mellett segítségül hívhatjuk a kifejezetten a 40+-os korosztály számára kifejlesztett ránctalanító készítményeket.

Az antioxidánsok védelmezik a bőrt a szabadgyökök káros hatásaitól, a retinol pedig az egyik legkiválóbb kozmetikai hatóanyag a bőr fiatalságának és feszességének megőrzéséhez, a ráncok csökkentéséhez, valamint a bőrproblémák kezeléséhez. De az anti-aging niacinamid, a bőrvédő ceramidok, az intenzíven hidratáló hialuronsav, az antioxidáns E-vitamin és egyéb természetes hatóanyagok sem maradhatnak ki. A fényvédelemről sem szabad megfeledkezni, ahogyan az arctisztításnak, hámlasztásnak is nagy szerep jut az öregedés jeleinek halványításában.