Terhelő vallomások a fideszes polgármester ellen! Az ügyészséget nem érdekeli, Önt igen?

„Mi mindent csinálhattunk, Bús Balázst lefizettük”

A Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjával készített N1TV-interjúsorozat hatodik, befejező részében többek közt arról volt szó, hogy Óbuda Fidesz-KDNP-s polgármestere, Bús Balázs VIP vendégként ingyen szórakozhatott a Vizoviczki-birodalomban.

Csütörtökön újabb fejleményekkel szolgáltak a csatorna honlapján.

„Mi mindent csinálhattunk, Bús Balázst lefizettük”

[video:https://www.youtube.com/watch?v=DINvcMvcNB0]

Kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen több, egymástól független tanú is beszélt Búsról. Rács Balázst tanúként hallgatták ki az ügyben még 2013 júniusában. A férfi azt mondta, hogy Davidovics Sándor – Vizoviczki biztonsági főnöke – tartott közvetlen kapcsolatot Bús Balázzsal és alpolgármesterével.

„Kérdésre elmondom, hogy Davidovics Sándor az önkormányzatnál a mindenkori alpolgármesterrel, illetőleg Bús Balázzsal tartotta a kapcsolatot. Azt nem tudom, hogy a katasztrófavédelemnél, illetőleg a tűzoltóságnál ki volt a kapcsolata. Azt konkrétan nem tudom, hogy Davidovics Sándor és Bús Balázs milyen kapcsolatban állt egymással, de arra emlékszem, hogy 2011 júniusában ő hívta meg a polgármestert egy általunk rendezett segélyrendezvényre, amelynek talán még fővédnöke is volt.”

Az N1TV honlapján olvasható, hogy a legtöbbet az ügy koronatanúja, a tanúvédelmi programba is beemelt Varga István beszélt a fideszes polgármesterről. Varga István a diszkópápa legfőbb bizalmi embere volt. Kezdetben őt is gyanúsítottként hallgatták ki, de vádalkut kötött így tanú lett belőle.

2013. márciusában – ekkor még gyanúsított volt – már részletesen beszámolt Bús tevékenységéről. Igaz név nélkül, de már említést tett Bús alpolgármesteréről Puskás Péterről is. Varga azt állította, hogy Bús és helyettese rendszeresen járt szórakozni Vizoviczkihez, ahol a VIP szobákban ingyen ital és táncoslányok várták őket. Varga egyébként pont ugyanazt állította, mint Rács Balázs, vagyis hogy Vizó biztonsági főnöke, Davidovics Sándor volt a kapcsolattartó Bús és a diszkópápa közt.

"Amikor a Bús Balázs beszélni akart a Vizoviczkivel, vagy fordítva, akkor felhívta a Bús Davidovicsot, vagy a Davidovics a Búst és általában diszkónapokra szervezték a találkozót és a VIP szobában találkoztak.”

A vádalku után 2013 áprilisában már tanúként beszél a hatóság előtt Varga. Ekkor már hamis tanúzás bűncselekményét követte volna el, ha valótlanul állít valamit. A kihallgatási jegyzőkönyv elején tanúként azt közli az ügyészséggel, hogy korábbi, még gyanúsítottként tett vallomásait változtatás nélkül fent tartja.

Ahogy azt az N1TV is kiemeli az anyagában, és ami talán a konkrét esetnél is súlyosabb helyzetet tár elénk, hogy a fideszesről szóló terhelő vallomásokat (csak úgy mint Vizovicki Kubatov Gábornak, a nagyobbik kormánypárt pártigazgatónak írt levele esetében),

egyszerűen figyelmen kívül hagyták az ügyészségen.

Nagy úr

Új információ még, hogy a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjával készült interjú befejező részének nyilvánosságra kerülése után megkereste az N1TV szerkesztőségét egy prostituált, aki állítása szerint többször is találkozott a White Angel-ben Bús Balázzsal. A nő fél, így nem vállalta az interjút, de részletesen elmondott mindent, amire emlékezett. Állítása szerint a Moulin Rouge-ban dolgozott táncoslányként, onnan kellett átmennie taxival a White Angelbe, amikor Bús őt választotta. A nő azt mondja minimum 8-10 éjszakát töltött a férfival, aki ilyenkor nem csak italt fogyasztott. A nő úgy emlékszik ilyenkor „Nagy úr”-nak kellett szólítania a kerületvezetőt. A prostituált beszámolt arról is, hogy nemcsak a szigeten, hanem a Holiday Inn Hotelben is járt pár alkalommal Bússal.

További részletekért, tanúvallomásokért, illetőleg Bús Balázs N1TV-hez elküldött leveléért (amelyben mások mellett elismeri, hogy pozíciója révén kapcsolatban állt Vizoviczkivel, azonban soha nem fogadott el szívességet, és emlékeztet, hogy a III. kerületi önkormányzat egyetlen munkatársát sem vádolták meg) kattintson IDE!

[video:https://www.youtube.com/watch?v=MnaGgQD1-UE]