Vadkelet: a gazdag embernek szüksége volt egy területre, a városvezető pedig az ő oldalára állt

Budai Lóránt, a Jobbik önkormányzati képviselője készített egy összefoglalót a jászberényi esetről. Mint elmondta, 2014-ben, a választási győzelmet követően egy rendkívüli ülésen a fideszes városvezetés már leszögezte: három földterületet ki akarnak sajátítani. Akkor még a képviselők sem tudták, mi áll a polgármester szándékában.

Az igazságra akkor derült fény, amikor a Jászkürt újságban 2016 elején megjelent egy cikk, melyben a Jász-Plasztik Kft. ügyvezető-igazgatója, Kasza Lajos közölte az adófizető állampolgárokkal, hogy ezek a területek ne akadályozzák az ő beruházásainak a kivitelezését. Ugyanis mindhárom terület az említett cég környékén található.

Akkor még nem derült ki, hogy hol vannak ezek, csak egy kérdés után, hogy mindhárom terület a Jász-Plasztik Kft. környékén található. Mi is a terv ezzel, igazi válasz nincs, 2016. január 14-én kapott, a Jász kürt újságból, hogy Kasza Lajos ügyvezetője azt szeretné, hogy ezek a területek ne akadályozzák az ő beruházásainak a kivitelezését.

Így előállt az a képtelen helyzet, hogy egy magyar gazdálkodó birtokát egy út, egy kerítés, és egy töltés darabolja fel – amelyek közül egyet sem ő húzott fel. Sőt, az elbeszélésből az is kiderül, hogy még maga Pócs János, fideszes önkormányzati képviselő is latba vetette tekintélyét, és igyekezett nyomást gyakorolni a gazdára.

A Jobbik ezzel a gyakorlattal nem ért egyet, és nem is támogatja az ország számos helyén tapasztalt hatalom által kezdeményezett kisajátításokat, szögezte le Budai Lóránt.