A szülők aggódnak, a rendőrség tehetetlen: a pedofil bármikor felbukkanhat

A dorogi férfi azt mondja magáról urológus, és tolják le neki a gyerekek a nadrágjukat.

Tavaly tavasszal nagy port kavart, hogy a Komárom-Esztergom megyei Dorog városának rendőrei bűncselekmény hiányában kénytelenek voltak elengedni azt a vélhetően pedofil férfit, aki iskolák környékén mászkált, és azzal szólított le fiatal fiúkat, hogy ő urológus, meg akarja őket vizsgálni,

"ezért tolják le neki a nadrágjukat".

Viszont, amíg csak kér, és nem nyúl a gyermekekhez, az - a törvény betűje szerint - nem bűn.

A férfi majd egy évre eltűnt, azonban hétfő reggel leszólította azt a 11 éves fiút, akinek az anyukája még aznap lencsevégre kapta a gyerekek által is csak „urológusként” ismert alakot.

A dühös anyuka az Alfahírnek felelevenítette a hétfői napot. A fia délelőtt fél tízkor (tehát fényes nappal) épp edzésre menet találkozott az „urológussal”, akkor még zavart volt a férfi, ám mikor az edzés után is várta őt, már sokkal magabiztosabbnak tűnt az "urológus".

A fiú nem állt meg, épségben hazatért, viszont nagyon félt.

Az esti edzésre már az édesanyja kocsival vitte, és az uszoda épületéből kilépő fia egyszer csak a többi szülő közt felismerte az őt zaklatót, az édesanya számon kérte az elvegyülni vágyó férfit.

Lencsevégen

"A férfi ott állt a többi szülő közt az uszoda előtt, mikor kérdőre vontam, elmenekült"

- mesélte Erzsébet.

Tehát nem a gyerekére várt - ez abból is látszik, hogy amikor kérdőre vonták, egyszerűen otthagyta az uszodát. Végül Erzsébetnek sikerült szólnia a környéken járőröző rendőröknek, akik utolérték a férfit és igazoltatták.

Kedden az aggódó asszony bejelentést tett a város rendőrkapitányságán. Elmondta nekünk, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök megerősítették, ez ugyanaz a személy, aki tavaly is bekerült a híradásokba.

A helyzet Erzsébet szerint most azért is kockázatos, mert amíg a tavalyi incidensek során még tartott az iskola, a szülői közösség, a lakosság többet találkozott, jobban tudott figyelni a gyerekekre, addig most egyedül kerülhetnek szembe a fiúk a pedofillal.

Erre figyelmeztetett válaszában a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is,

lapunk arra volt kíváncsi, hogy mit tudnak tanácsolni ilyen jellegű eseteknél a gyermekek biztonsága érdekében.

Beszélni kell gyerekekkel!

A nyári szünetben nagyobb a gyerekek szabadsága, a szülők az utcára, játszótérre is elengedik őket. Fontos, hogy a szülők beszéljék meg a gyermekükkel, milyen magatartási szabályokat tartson be – írták a rendőrök.
  • az utcán ne álljon szóba idegennel, bármilyen csábító ajánlat (csokoládé, kis állat megmutatása, számítógépes játék) esetén se menjen el az idegennel;
  • ne menjen közel idegen autóhoz, ne üljön be idegen autóba;
  • ha veszélyben érzi magát, menjen be olyan helyre, ahol sokan vannak (bolt, gyógyszertár), és kérjen segítséget az ott dolgozóktól.

Az Alfahírnek megerősítették, hogy felvették az ügyben a bejelentési jegyzőkönyvet, a nyomozók most azt vizsgálják, történt-e bűncselekmény.

Félő ugyanakkor, hogy amíg csak kéri a gyereket, hogy vetkőzzön le előtte, nem fogja kimeríteni a törvényi tényállás elemeit, így nem is lesz büntethető az „urológus”.

Akkor Dorogon marad a feszült várakozás?