Gyöngyösi Márton: A Mi Hazánk a Fidesz csicskapártja, ők a NER rendszerének hasznos idiótái

Gyöngyösi Márton: A Mi Hazánk a Fidesz csicskapártja, ők a NER rendszerének hasznos idiótái

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint a fővárosi választási törvény módosítása megcáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy a Mi Hazánk a Fidesz szatellitpártja. Szerinte helyes döntés volt, amikor kizárták őket a Jobbikból.

December 12-én kedden a Parlament 135 igen, 40 nem és hat tartózkodás mellett elfogadta a Mi Hazánk kezdeményezésére az önkormányzati választásokra vonatkozó törvények módosítását, amely már a jövő júniusi választásra is vonatkozik. Visszatértek a 2014 előtt szabályozáshoz, mivel most éppen ez áll a Fidesz érdekében. A budapesti választók listán választhatják meg a Fővárosi Közgyűlés 32 tagját. Ezzel kapcsolatban osztotta meg gondolatait Gyöngyösi Márton:

„Tegnap este a magyar Országgyűlés fideszes többsége elfogadta a Mi Hazánknak azt a javaslatát, amely fél évvel az önkormányzati választás előtt a Fidesz érdekeinek megfelelően teljesen átalakítja a budapesti helyhatósági választásoknak a rendszerét” – mondta el a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

Szerinte a Mi Hazánk ezzel két dolgot bizonyított: Egyrészt azt, hogy a magyar politikatörténetnek az egyik leggyávább pártja. Másrészt azt, hogy ők is a NER részei.

Nem csak azt, hogy ők hülyék és balekok, ahogy Toroczkai László fogalmazott – tette hozzá Gyöngyösi –, hanem azt is, hogy ők az egyik leggyávább politikai képződmény, mivel még a saját javaslatukat sem szavazták meg, illetve csak egy teljesen ismeretlen nevű képviselőjük jegyezte ezt a javaslatot.

Ezen kívül még azt is sikerült bizonyítaniuk, hogy ők a Fidesz szaltelit- és csicskapártja. Bábok, illetve a Fidesz-rendszerének a hasznos idiótái.

Vagy, ahogy egy jó ismerősöm fogalmazott – mondta a pártelnök: „A Fidesz végbelében feloldódó kúp szerepére vállalkoztak.”

Szerinte ebben azonban semmi meglepő nincs, ugyanis mindannyian emlékezhetünk még Volner Jánosra, aki a Mi Hazánk képviselőjeként 2020 novemberében egy olyan javaslatot nyújtott be, amely a 2022-es országgyűlési választásokra egy listára kényszerítette az ellenzéki pártokat. Az is, mint a mostani kizárólag a Fidesz érdekeit szolgálta – emlékeztetett a jobbikos politikus.

Természetesen utólag ez azt a döntést is igazolta, amikor ezeket a bábokat, csicskákat, idiótákat kizártuk a Jobbik soraiból.

Most már, ahogy Volner Jánosnak is, Dúró Dórának, Novák Elődnek és a többi mihazánkosnak papírja van arról, hogy ők a NER, a Fidesz rendszerének a részei – összegzett Gyöngyösi Márton.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője felszólal a magyar munkavállalók bérrendezéséről tartott politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 30-án. MTI/Hegedüs Róbert)