A Jobbik országosan helyreigazítja a Fidesz Soros-plakátjait

Sajtótájékoztatón jelentette be Jakab Péter a párt "helyreigazító" kampányát.

A Jobbik országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy míg Brüsszel az utóbbi három évben egyetlen embert sem telepített Magyarországra, addig a kormányzat 86 ezer bevándorlót engedett be.

Ha valóban tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van, akkor azt a válsághelyzetet maga a magyar kormány idézte elő

– fogalmazott Jakab Péter.

A képviselő hozzátette azt is, hogy válságot idézhet elő az országban az, ha a munkaerőhiányt több tízezer ukrán vendégmunkással akarja megoldani. Mindemellett feszültséget generálhat az a tény is, hogy az Orbán-kormány több előjogot biztosít a betelepített külföldieknek, mint az itt született magyar embereknek.

A képviselő bírálta a kormányt azon javaslata miatt is, hogy 1400 arab diáknak adna ösztöndíjat, miközben sok magyar fiatal éppen pénz hiányában nem tud egyetemre menni, és hogy a bevándorlók számára is megnyitják a CSOK-ot. Jakab Péter kiemelte, hogy az Orbán-kormány nemrégiben leszavazta az Európai Unió afrikai államokkal, illetve az Arab Ligával kötendő megállapodását, amely épp azt tette volna lehetővé, hogy helyben lehessen megállítani az illegális migrációt.

Úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány abban bízik, hogy illegális migránsok érkezhetnek Magyarországra, és akkor lehet majd velük újra kampányolni

– hangsúlyozta a képviselő.

A sajtótájékoztató végén Jakab Péter és a Jobbik Ifjúsági Tagozat néhány képviselője át is ragasztott egy Soros-plakátot. A képviselő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: aki az EP-választáson a Fideszt támogatja, az a bevándorláspárti erőkre szavaz.

(Fotók: Béli Balázs/Alfahír)

Tömegével veszik a kínaiak a budapesti lakásokat

538 lakást vásároltak Budapesten kínai állampolgárok 2017 első három negyedévében, ez több, mint a külföldieknek eladott összes fővárosi lakás negyede. Ebben az időszakban összesen 1921 budapesti lakás került nem magyar állampolgárok tulajdonába - derül ki abból az összeállításból, amit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) válaszolt Stummer János jobbikos országgyűlési képviselő közérdekű adatigénylésére.