Róna Péter: Nem hagyom magára a devizakárosultakat sem!

Róna Péter: Nem hagyom magára a devizakárosultakat sem!

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője úgy véli, a Gyurcsány- és a Fidesz-kormány egyaránt a bankok mellé állt, és hamis „megoldásokkal” vezette félre a magyar nemzetet.

"A devizahitelezés vírusa megfertőzte a térség számos országát. Kivétel nélkül mindegyik megoldotta a problémát, elkerülte a tragédiát, amit ez a hibás termék okozott. Mi nem. A Gyurcsány- és a Fidesz-kormány egyaránt a bankok mellé állt, és hamis „megoldásokkal” vezette félre a magyar nemzetet" - írja Facebook oldalán Róna Péternek, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője.

A közgazgászprofesszor sajtóközleményében kiemelte:

A kár persze óriási, a véget nem érő és megszámlálhatatlan személyes és családi tragédiák politikai következménye az, hogy a magyar társadalom elvesztette a hitét a demokráciában, nem hiszi, hogy politikai vezetőink képesek lennének őket megvédeni.

Róna Péter azt írja, ezért is vállalta az európai parlamenti választásokon való listavezetést, hogy visszaadja a magyar emberek hitét a valódi képviseletükben.

A devizahitelezés egy történelmi méretű seb a magyar társadalom testén. Ideje, hogy a Kúria ezt belássa, és jurátusi csűrés-csavarás helyett szembenézzen a lényeggel: tegyen igazságos pontot ennek a tragikus történetnek a végére!

- zárul a konzervatív párt EP-listavezetője.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)