Mennyi értelme lehet egy főispán munkájának, ha két hónap szabadságra el tud menni kampányolni?

Mennyi értelme lehet egy főispán munkájának, ha két hónap szabadságra el tud menni kampányolni?

Az önkormányzati választás miatt fizetés nélküli szabadságra megy Sára Botond főispán. Két hónapon keresztül inkább kampányol a munkája elvégzése helyett.

Kérdés: Mennyi haszna, mennyi értelme van egy olyan főispáni pozíciónak, amit két hónapra gond nélkül otthagyhat Sára Botond, hogy elmenjen inkább kampányolni?

A 24.hu írta ugyanis meg, hogy Sára Botond, a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje azt nyilatkozta, mostantól a választás napjáig fizetés nélküli szabadságon van főispáni tisztségében. Azt ígérte, amennyiben megnyeri a választást, lemond a kormányhivatal vezetéséről.

Sára kétszer már kikapott. Most harmadszorra is próbálkozhat Józsefvárosban. A kerület jelenlegi vezetője egyébiránt Pikó András.

Az, hogy csak úgy el tud menni két hónap szabadságra a főispán, arra enged következtetni, ez a pozíció csak egy kifizetőhely két bukott kampány között Sára Botondnak.

Ha esetleg mégis valós munkát végez, akkor az a kérdés merül fel, mennyire veheti ezt a pozíciót komolyan, ha egy újabb kampány miatt csak úgy otthagyja azt két hónapig? Vagy akár miért nem mond le, adja át a helyét valaki másnak, akinek van ideje elvégezni a főispánsággal járó munkát? Nyilván azért, mert ha elbukja a választást, akkor visszaülhet a jól fizető pozícióba.

(Fotó: Sára Botond, Budapest főispánja beszél a Budapest Főváros Kormányhivatala, Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett árvízvédelmi felkészülési gyakorlaton a IX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon 2023. június 2-án. - MTI/Lakatos Péter)