Szentkirályi Alexandra: „Eszem ágában sincs visszalépni”, reális esélyem van győzni

Szentkirályi Alexandra: „Eszem ágában sincs visszalépni”, reális esélyem van győzni

A Fidesz főpolgármester-jelöltje 17-szer hozta szóba Gyurcsány nevét interjújában. A kormánypárti politikus biztos benne, hogy Magyar Péter soha nem fog meghatározó pozícióba jutni.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Mandinernek adott interjújában összesen tizenhétszer említette meg Gyurcsány Ferenc nevét valamilyen formában.

A kormánypárti lapnak arra a kérdésre, hogy mégis miért „gyurcsányozik” annyit a kampánya elején, azt válaszolta: „A budapestieket zavaró jelenségek a köztisztaságtól a közlekedésen át a főváros csődközeli helyzetéig mind egy tőről fakadnak. A budapestiek pénzének jó része egész egyszerűen elfolyik Gyurcsány embereihez, Karácsony pedig ehhez napi szinten asszisztál. Ha a budapestiek bizalmat szavaznak nekem, kiszabadítom a fővárost Gyurcsány fogságából.”

Szentkirályi egy ponton leszögezte, biztos benne, hogy Magyar Péter soha nem fog meghatározó pozícióba kerülni ebben az országban.

„Április 17-én, egy nagyszabású rendezvénnyel elindul a hivatalos kampány, ahol kifejtem részletesen a terveimet” – ígérte, megemlítve, hogy a közlekedés rendbetételén túl ki kívánja terjeszteni a Mol Bubi-rendszert, bővíteni szeretné a villamoshálózatot, és javítaná a köztisztaságot is.

Nyilván felmerült a kérdés, hogy vissza fog-e lépni a volt BKK-vezér Vitézy Dávid javára, hogy egyedül szálljon ringbe Karácsony Gergellyel. Erre az egykori fideszes főpolgármester-helyettes azt felelte:

„Eszem ágában sincs visszalépni. Azért indulok el ezen a megmérettetésen, mert győzni akarok.”

Szentkirályi Alexandra mindemellett úgy véli, a legerősebb politikai erő jelöltjeként reális esélye van győzni a június 9-i főpolgármester-választáson.

Még egy hónappal ezelőtt lett hivatalos, hogy a volt kormányszóvivő asszonyt indítja a Fidesz a Budapest vezetéséért vívott versenyben az ellenzéki jelöltekkel szemben. Később Szentkirályi Alexandra a fővárosi választási kampánya ajtaját egyfajta számonkérő kamuméterrel rúgta be néhány hete.

(Címlapkép: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a fővárosi Carl Lutz parkban 2024. április 5-én. MTI/Hegedüs Róbert)